Lång avstängning på Örebros Emil Larsson

Örebros forward Emil Larsson friades på isen av domarna. Nu straffas han med en lång avstängning och dryga böter för den vårdslösa tacklingen. Se den nedan, varning för starka bilder.

På lördagskvällen tacklades Oskarshamns Oscar Sundh vårdslöst och blev liggande på isen. Han lämnade den först efter flera minuter och på bår, Sundh fördes till sjukhus och mår inte bra efter det.

– Han mår inte bra, säger Thomas Fröberg, sportchef i Oskarshamn till Sportbladet.

Örebros Emil Larsson blev inte utvisad i matchen, men nu straffas han av disciplinnämnden som ger honom fem matchers avstängning och 54 625 kronor i böter.

Starka bilder

I klippet nedan ka ni se händelsen, men Hockeybladet varnar för starka bilder.

Så här skriver disciplinnämnden i sitt beslut:

Det återstår drygt nio minuter av tredje perioden när Oskarshamns Oscar Sundh driver pucken genom mittzon. Innan han kommer fram till offensiv blålinje spelar han iväg pucken åt höger. Pucken studsar tillbaka via en Örebrospelare. Örebros Emil Larsson kommer från sidan och tacklar Sundh och den initiala träffen tar i huvudet. Sundh är inte medveten om att Larsson kommer från sidan då han har två andra Örebrospelare mot sig som puckförare. Larsson kommer från sidan och tacklar Sundh. Första kontakten sker mot huvudet som får en rotation. Alternativ bestraffning skulle vara Charging.

SHL:s situationsrum valde att anmäla händelsen till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som nu har fällt Emil Larsson för checking to the head.

Nyckelfaktorer
  • Tacklingen utdelas från sidan mot en spelare som har sin uppmärksamhet riktad åt ett annat håll
  • Även om den tacklande spelare inte har hög fart blir den sammanlagda kraften i tacklingen hög pga den tacklade spelarens fart
  • Stor skaderisk

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN