Landslagsspelaren lyfter Färjestad: ”Utvecklat förhållandet”

Ifrågasatt inför säsongen liksom hela laget. Nu bevisar Lars Haugen och hans lag varför de blir att räkna med framåt vår i kampen om SM-guldet.
Vi jobbar hårt och sen är det lite tillfälligheter också, säger Lars Haugen till Hockeybladet.nu.

Många var det som inför säsongen ifjol tippade Färjestad som mästare. Många toppvärvningar föll på plats och när den norske landslagsmålvakten Lars Haugen anslöt från Minsk och KHL var förväntningarna stora. Säsongen blev dock inte riktigt som varken Lars eller FBK förväntat sig och klubben åkte ur redan i kvartsfinal mot Luleå.

Den här säsongen är det andra tongångar, Karlstadsklubben ligger på en tredjeplats i tabellen och en stor orsak till uppsvinget stavas Lars Haugen.

Med fina 94.00 i räddningsprocent beskriver han skillnaden mot fjolåret för Hockeybladet.nu.

– Allt sker mer naturligt i år jämfört med förra året. Jag och vår målvaktstränare Maciej ”Masken” Szwoch har utvecklat vårt förhållande, han är en riktigt bra och kunnig tränare, han jobbar med detaljer som gynnar hela laget och vårt nya spelsystem i olika situationer.

Ett nytt spelsystem är också en av de sakerna i Färjestad som förändrats från förra året. Med en intensivare skridskoåkning och hårdare jobb ser målvaktsveteranen en spelare i laget som verkligen gynnats av det nya systemet i FBK.

– Joakim Nygård är en av de absolut snabbaste i hela i SHL, samtidigt är han också ett år äldre. Jag tyckte han var en av ljuspunkterna redan förra året, men vårt nya spelsätt i år gynnar skridskoåkare.

Ikväll spelar Färjestad mot HV71 borta i Kinnarps Arena. Jönköpingslaget ligger sexa, fyra poäng bakom Lars Haugen och hans Färjestad.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN