Det har ryktats vilt kring Färjestad sedan uttåget ur SM-slutspelet. Det har främst handlat om nyförvärv. Här är en som lämnar.

Färjestads sportchef Håkan Loob bekräftade i helgen att man fört samtal med Dick Axelsson om en återkomst till klubben. Nu står det dock klart att en av lagets unga backar inte får seniorkontrakt när han inte längre är junior och har ungdomskontrakt.

Gjort tre landskamper

Det är backen Hugo Enock, född -97, som inte får förlängt kontrakt. Enock SHL-debuterade under säsongen 15/16 och har den här säsongen tagit en fast plats i Färjestads A-lag, utöver spel i J20-laget. Efter en stark höst fick han även chansen i den sista landslagsturneringen innan JVM men kom inte med i truppen. Trots potentialen väljer nu Färjestad att inte ge Enock ett seniorkontrakt.

– Han fick beskedet här i veckan, berättar en källa för MrMadhawk.

Blir det moderklubben?

Enock, född i Colombia, har Bofors IK (nuvarande BIK Karlskoga) som moderklubb. Frågan är nu vart han tar vägen härnäst. Blir det att stanna i Värmland och spela i moderklubben eller finns det kanske intresse från toppklubbar i HockeyAllsvenskan?

AIK gjorde bland annat klart med två nya backar igår, läs mer HÄR!

Kommentarer

Kommentarer