ANALYS: Landslagskedjan avgörande för Skellefteå

Båda lagen var i behov av en vinst i kvällen match i Scandinavium. Till slut stod Skellefteå som segrare, med tre nyligen uttagna landslagsspelare i centrum. Frölunda får fortsätta leta efter en jämnare form.  

Det var två lag, som inte riktigt fått säsongen att flyga, som kom till spel i Scandinavium under torsdagskvällen. Både hemmalaget Frölunda och bortalaget Skellefteå var i starkt behov av en vinst för att lyfta i tabellen. Det blev till slut Skellefteå som segrade. Mycket på grund av den omtalade förstakedjan Oscar Möller, Pär Lindholm och Joakim Lindström.

Landslagskedjan avgörande

Samtliga tre i stjärnkedjan blev i måndags uttagna i Tre Kronors trupp till Karjala Tournament och svarade ikväll upp uttagningen på bästa sätt. I inledningen av den andra perioden klev Oscar Möller fram och gav bortalaget ledningen. Pär Lindholm hade ett finger med i spelet genom assist. I den tredje och sista perioden hann dock Frölunda kvittera genom Adam Almqvist (på assist från supertalangen Rasmus Dahlin och Ryan Lasch), innan nämnde Lindholm klev fram som stor hjälte med 45.23 på klockan. Lindholms 1-2 mål blev matchens sista och innebar att Skellefteå tog en viktig seger och avancerar till femte plats i SHL-tabellen. Den tredje länken i kedjan, storstjärnan Joakim Lindström, bidrog med assist på det avgörande målet och fullbordade därmed ”landslagskedjans” kväll.

Stark defensiv bidragande

Förutom förstakedjans framträdande roll i matchen var Skellefteås starka defensiv bidragande i vinsten.
– Vi är disciplinerade och gör en grym match defensivt. Att bara släppa in ett mål i Scandinavium, det är bra, säger matchhjälten Pär Lindholm till Cmore efter matchen.

Frölunda får fortsätta leta efter formen

För Frölundas del var förlusten tung. Man lyckades inte bygga vidare på den fina 4-0 segern mot Linköping från i lördags och befäster nu sin plats i mitten av tabellen. En rejäl uppryckning lär krävas av laget som har ambitioner att gå för guld.
– Vi är inte nöjda med var vi står idag. Vi gör enskilda bra matcher, sen har vi en tendens att inte komma upp i godkänd nivå och det håller inte mot ett bra Skellefteå, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till Cmore efter matchen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN