Landslagscentern tittar mot Sverige – återvänder till förra klubben?

Landslagscentern Mattias Sjögren gjorde säsongen 2010/2011 en riktigt fin debutsäsong i SHL och Färjestad BK. Han gjorde det så bra så att han fick kontrakt med Washington Capitals. Där blev det bara spel med farmarlaget innan han vände hemåt igen på lån. Nu tittar han mot en återkomst i SHL.

VM-spel tre år på rad

Sjögren spelade aldrig för Capitals i NHL, det blev istället spel i farmarlaget Hershey Bears utan större framgång. När han sedan återvände hem till Sverige blev det inte till Färjestad. Istället flyttade han till Linköping där det blev två framgångsrika säsonger med VM-debut redan första säsongen. En avstickare till Ryssland och AK Bars Kazan följde innan han under dom två senaste säsongerna spelat för ZSC Lions i Schweiz. Just nu har han en muskelskada och förväntas att göra comeback i slutet av november.

Kontraktet förlängs inte – återvänder till Sverige?

Enligt uppgifter till Sportbladet så kommer landslagscenterns kontrakt inte att förlängas efter säsongen. Det gör att många SHL-klubbar står på rad för att få Mattias Sjögrens signatur på papper. Färjestads sportchef Peter Jakobsson var nere i Schweiz förra veckan och kollade på två matcher, där Zürich Lions var ett av lagen som tittades närmre på.

– En intressant spelare för oss, så klart. Det är inget att sticka under stol med. Men det är han säkerligen för många andra klubbar också. Och jag vet inte om han vill vara kvar i utlandet, säger Jakobsson när Sportbladet når honom.

Många klubbar intresserade

Linköping är ett annat av lagen som är intresserade av landslagscentern och vi kan räkna med att det inte bara är dom här två lagen som är just det. Sjögren fick sitt stora internationella genombrott när han spelade VM i Prag 2015 och stod för fem poäng på åtta matcher. Fram till skadan som stoppat honom från spel i år noterade Sjögren två mål och två assist på elva matcher.

Blir det Färjestad eller Linköping, eller rentav något helt annat lag, som får en viktig pusselbit att bygga kring inför nästa säsong?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN