Foto: Bildbyrån
Under den senaste säsongen tog Henrik Löwdahl steget från Örebros J18-lag till A-laget. Nu står det klart att Löwdahl den kommande säsongen kommer att vara huvudtränare för klubbens J20-lag.
– Jag trivs otroligt bra i juniorverksamheten och brinner för att utveckla och utbilda våra yngre spelare, säger Löwdahl till Örebros webbplats.

Henrik Löwdahl har spelat åtta säsonger i Örebro och de tre senaste säsongerna har han varit tränare i klubben. Den senaste säsongen inledde Löwdahl som huvudtränare för Örebros J20-lag men tog under säsongen steget upp som assisterande tränare i Örebros A-lag. Nu står det klart att 37-årige Löwdahl blir huvudtränare för J20-laget den kommande säsongen, meddelar Örebro på sin hemsida.

– Det känns otroligt bra att vi få in Henrik som huvudtränare i J20. Med sin erfarenhet och klubbhjärta kommer han ha en ovärderlig roll i juniorverksamheten. Henrik har varit ansvarig i J18 och dessutom varit med i A-laget under en period som assisterande tränare. Vi håller på att bygga något bra på juniorsidan och Henrik kommer vara en viktig länk mellan juniorverksamheten och A-laget, säger Örebros utvecklingsansvarige Magnus Löwdahl till klubbens hemsida.

“Trivs otroligt bra”

Henrik Löwdahl berättar att han under tiden som assisterande tränare i A-laget samlade på sig nyttig erfarenhet.

– En spännande utmaning för min del. Jag trivs otroligt bra i juniorverksamheten och brinner för att utveckla och utbilda våra yngre spelare. Tiden som assisterande tränare i A-laget var nyttig för min del och jag känner att jag samlat på mig erfarenhet som jag kommer ha stor nytta av i framtiden, säger Löwdahl till Örebros hemsida.

Till sin hjälp kommer Henrik Löwdahl att ha Oscar Dahlgren som assisterande tränare. Dahlgren, som går in på sin andra säsong i Örebros J20-lag, har bland annat erfarenhet från landslagshockey.

– Det känns skönt att kunna bygga vidare på kontinuiteten. Oscar går nu in på sin andra säsong som assisterande tränare i J20. Oscar har samlat på sig erfarenhet i sin roll som assisterande förbundskapten för Damkronorna och har en viktig roll i den individuella skridskotekniken för föreningens spelare från U16-A-lag. Det känns helt rätt att Oscar och Henrik kommer leda J20 och fortsätta utveckla juniorverksamheten framåt, säger Magnus Löwdahl till Örebros webbplats.

Kommentarer

Kommentarer