Lagkaptenen förlänger med HV71

HV71 och lagkaptenen Martin Thörnberg har kommit överens om ett nytt kontrakt för HV-forwarden vilket gör att Martin blir kvar i HV71 fram till 2020.

Lagkaptenen Martin Thörnberg har spelat över 600 matcher i HV71 och har varit med och tagit fyra SM-guld med klubben. HV71 har blandat och gett under hösten mycket på grund av en gedigen skadelista Martin Thörnberg tvingades själv till operation nu senast i oktober månad. Men nu står det klart att lagkapten stannar kvar i klubben fram till 2020 vilket klubben ikväll bekräftat på deras hemsida.

– Det känns jätteskönt. Det är i HV71 och inför våra fantastiska fans jag vill spela, säger Martin Thörnberg till HV71

Återvände efter sejour i Ryssland

Martin Thörnberg återvände 2015 till HV71 efter fyra säsonger i Ryssland och KHL där han producerade 139 poäng på 210 spelade matcher. Och representerade klubbar som Torpedo Nizhny Novgorod, HC Lev Praha och Lokomotiv Yaroslavl.

– Martin är en spelare med stort HV-hjärta som betyder lika mycket på isen som i omklädningsrummet. En pålitlig poänggörare som går i bräschen och driver laget framåt, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Sen återkomseten har han haft en ledande roll i klubben först som assisterande kapten och inför årets säsong tog han klivet upp och blev lagkapten i HV71 där han nu blir kvar i ytterligare två säsonger.

FAKTA/Martin Thörnberg
Född: 830806, Jönköping
Position: Forward
Moderklubb: HV71
Längd / vikt: 183 cm / 89 kg
Skjuter: Vänster
Landskamper: 97

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN