Home Klubbar Leksand Kvalfrälsaren om Leksands betydelse: ”En helt sjuk känsla”

Kvalfrälsaren om Leksands betydelse: ”En helt sjuk känsla”

0

Arvikasonen körde fast i Färjestad, sen frälste han Leksand och skickade upp dem i SHL. Johan Olofsson ser tillbaka på en overklig hockeyvår – som summeras, magisk, på typiskt Johan-sätt.
– Jag får min peak efter jul, säger Johan Olofsson till Hockeybladet.

Som juniorspelare var Johan Olofsson en produktiv spelare med näsa för mål och med en bländande skridskoåkning. När han debuterade för Färjestad redan som 17-åring mot Frölunda var lovorden många, men utdelningen ville aldrig riktigt komma. Idag, fyra år senare är Johan fortfarande den spelaren som han var som junior, men nu i Leksand.

– Färjestad gick tungt och jag konkurrerade med riktigt bra spelare. Jag fick spela i fjärdekedjan och de såg mig som en energispelare, men jag kan inte klandra dem för det.

Visade starkt tålamod

Färjestad och Johan visade båda upp ett starkt tålamod under lång tid. Johan spräckte inte SHL-nollan förrän han fyllt 21 och karriären såg ut att äntligen ta fart. Men den vindsnabba forwarden fick aldrig någon offensiv roll och Färjestad skickade honom på lån. Ett lån som skulle visa sig bli fullständigt succéartat för ett Leksand med SHL i sikte.

– Flytten blev perfekt för mig, jag fick en nytändning. Här fick jag lite mer av den rollen som jag hade i J20 och de såg mig som en offensiv spelare i Leksand.

Perfekt var precis vad det blev, Johan gick från att vara en gnuggare i fjärdekedjan till att bli frälsare i hockeytokiga Leksand. Poäng efter poäng, mål efter mål, Leksand stormade mot SHL och på vägen dit hade supportrarna fått sig en ny favorit.

– Ha ha, det var en helt sjukt magisk känsla just då. Men jag var också glad över att kunna producera på seniornivå.

”Då får du chansen igen”

I Dalarna efter flytten från Värmland blev det dessutom en annan Värmlänning som skulle spela en stor roll för högerskytten. Lagets tränare Per-Erik Johnsson, som också kom in under säsongen och gav laget stabilitet, när läget var som mest prekärt gav bra effekt.

– Det är en enorm trygghet att ha honom här. Känner du förtroende från tränaren får du också självförtroende i spelet. Gör jag ett misstag, så ger han mig chansen igen att lyckas nästa gång.

Fyller på vid jul

Om det är något som Johan gillar mer än hockeylivet just nu, då är det förmodligen julafton. Få är mindre entusiastiska när det gäller högtiden än 22-åringen. De sista säsongerna har hans säsonger dessutom tagit ordentlig fart, just efter julafton. Om det är en slump eller inte, svarar inte Olofsson på, men han är medveten om trenden.

– Det känns som om jag alltid får min peak efter jul. Jag måste försöka få en lite jämnare och högre lägstanivå i mitt spel.

Hur ser du på slutet i SHL?
– Det är en jäkla spännande framtid framför oss. Vi börjar närma oss Örebro och alla matcher blir som slutspelsmatcher nu.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.