KRÖNIKA: Visa något typ av engagemang Melin

För bara några månader sedan spelade Brynäs SM-final, då var Thomas ”Bulan” Berglund tränare. Idag är man näst sist i SHL – och krisen börjar bli ett faktum. Jag tror inte att Roger Melins är rätt man för att vända på den här steken. 

Det var många som ställde sig frågande till att Brynäs bytte tränare från disciplinerade och energiske Thomas Berglund till den lite mer lågmälde Roger Melin. Då förstod jag inte kritiken, men efter den svajiga inledningen i SHL har jag börjat förstå allt mer och mer. Roger Melin är inte rätt tränare för Brynäs!

– Jag tycker vi kanske gör vår bästa match på väldigt länge och ändå förlorar vi med 8-2. Det är oförklarligt på något sätt, sa Roger Melin till CMore efter matchen mot Skellefteå.

Jag hade varit skogstokig om jag hade varit Brynässupporter just nu. Hur kan lagets tränare, Roger Melin, stå och säga i intervjumikrofonen efter matchen att Brynäs gör en av sina bästa matcher för säsongen när hans lag förlorar med 8-2? Har du inget engagemang? Det ledarskap du visar upp utåt, de signaler som sänds till laget. Nej, jag förstår inte hur du ska fortsätta leda detta Brynäs.

Publiken verkar heller inte tro på sitt lag. Det var knappt 4000 personer som hade letat sig till Gavlerinken denna kväll. Jag förstår dem visserligen. Det ser ut som ett ungdomslag ute på isen, det är grundläggande saker, saker som man lärt sig när man börjar spela hockey. Med stjärnor som Kevin Clark, Ryan Gunderson, Jesper Jensen och Aaron Palushaj ska Brynäs inte placera sig näst sist i SHL och man ska framförallt inte förlora med 2-8 på hemmaplan mot Skellefteå. I en vinnarklubb som Brynäs ändå är, måste man ha högre krav. Sportchefen Stefan Bengtzén är känd för kloka beslut och frågan är hur länge Melin får stå kvar i blåsten?

Det lär inte vara särskilt länge till!
Om inte annat, det lär finnas många tränare där ute som visar ett betydligt större engagemang att träna Brynäs än vad lagets nuvarande tränare Roger Melin gör just nu.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN