Krönika: Matchen som inte höll för förväntningarna

Djurgården åkte till Luleå för att spela säsongens hetaste matchserie mellan två lag som allt annat än älskar varandra. Vad var det vi fick se? En träningsmatch med en massa tramsfajter. Det tuffaste som hände var att Lars ”Osten” Bergström grät över en armbågstackling som Harju inte kommer berätta för sina barnbarn om.

Det var verkligen en sömnig tillställning i Coop Norrbotten Arena i Luleå. Många hade sett fram mot ett laddat, elektriskt, nästintill mordiskt möte mellan SHL:s stora antagonister Luleå och Djurgården. Jag tror att alla som förväntat sig man mot man, tacklingar, tjuvnyp, trashtalk och kanske ett och annat slagsmål känner sig otroligt blåsta på konfekten.

Det var framförallt Djurgården som mest verka sitta nöjda kvar i loungen på flygplatsen genom matchen. Det var bara Marcus Sörensen och Mikael Tellqvist som ville vinna matchen, så var känslan när vi såg matchen på TV. Djurgården kändes nöjda med att gå till Play In, man är klara för SHL nästa säsong. Målet för säsongen är nått och ingen känner att ”Fan grabbar, nu steppar vi upp och ser till att vi kommer till det riktiga slutspelet också”. Nu har man satt sig i situationen att man måste upp till Luleå en gång till om man vill spela slutspel. Återigen, det var känslan vi fick när vi såg matchen på TV, jag har svårt att tro att spelarna verkligen är nöjda så länge säsongen lever.

Nu hoppas jag att Djurgården steppar upp på måndag och verkligen bestämmer sig för att ge Luleå en match. Djurgårdens fans förtjänar det efter de fyra senaste säsongerna.

Angående Sörensens tackling
Visst är tacklingen som Sörensen gör ful. Hade domaren sett den hade det blivit två minunter för armbågstackling, i värsta fall hade tacklingen renderat i två plus tio minuter för checking to the head.

Sörensen kommer inte att bli avstängd av den enda anledningen:
Johan Harju blev inte skadad!

Domarna kommer inte att anmäla Sörensen i efterhand, War Room med Christer Lärking i spetsen kommer inte att anmäla Sörensen eftersom tacklingen som mest tacklingen renderat i två plus tio minuter för checking to the head, samtidigt som Harju inte blev skadad.

Om ärendet nu ska gå till Disciplinnämnden måste Luleå göra en anmälan och efter konsultation med domarna kommer Disciplinnämnden att lägga ner ärendet.

Nej, jag försvarar inte Sörensens tackling, det gör jag inte!

Däremot är det märkligt att Luleå alltid ska hitta en motståndare att anmäla efter att de fått en spelare avstängd. Det är dåligt Luleå!

Nu hoppas jag på en fortsättning på den här matchserien som avgörs på planen med tufft, hårt och ärligt spel och definitivt inte vid ett skrivbord!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

  1. Och hur var sitvationen med gustavsson och Chris nå värre?, det gav ju trots allt 5 matcher varav 2 omvandlas till 50k i böter. Är ju fan helt skandal att det inte anmäls och blir avstängning. Detta bevisar andast att vi borde dra en forsberg på kräket.

    • Hej

      Jag svarar på din kommentar trots att du uppmanar till brott.

      Det Sörensen gör skulle ha gett 2+10 min som mest. Harju blir inte skadad. Gustafsson blir skadad, hade domarna sett det under match hade det blivit minst 5+20 min game misconduct. Där är skillnaden mellan Sörensens och Abbotts tackling, att bli avstängd eller inte avstängd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN