Krönika: Malmö spolar SHL-chansen igen

Är Malmö på väg att värva sig bort från SHL – Igen?
Frågan är väl befogad sedan skånelaget är det lag som värvat mest av alla HockeyAllsvenska lag genom tiderna. De har värvat stjärnor som floppat, talanger som falnat. Det enda de inte gjort är att ha spelat i högsta serien sedan 2007 när de åkte ur senast.

År efter år har Malmö värvat stjärnor som Jani Hurme, Mikko Eloranta, Henrik Karlsson, Ville Nieminen, Calle Steén, Jonas Höglund, Mathias Johansson, Morten Green, Kim Staal, Per-Anton Lundström, Jesper Mattsson, Daniel Josefsson, Linus Klasen, Tomas Kollar, Tero Konttinen, Miroslav Lažo, Pontus Sjögren och Hannu Toivonen utan att lyckats.

Bara under den här säsongen har skånelaget värvat Mathias Tjärnqvist, Yanick Lehoux, Johan Björk, Eric Himelfarb, Niko Hovinen, Fabian Brunnström och Christoffer Forsberg.

Målvaktsposten verkar vara en akilleshäl för Malmö, trots att de leder serien har det varje säsong deklarerat att målvakten inte duger och därför letar ny. 2011 värvades målvakten Pontus Sjögren från Södertälje, en målvakt som trots föreningens missnöje med honom är kvar i föreningen även fyra år senare. Nu har de värvat Luleås tokflopp Niko Hovinen, som stod en match med under 70 procent räddningar.

Malmö fortsätter sin vana trogen att röra om i truppen vilket gör att de tvingas till förändringar i gruppdynamiken och då pratar vi om ett lag som i det läget ledde serien. Jag kan förstå om AIK, Södertälje eller Oskarshamn kände att de var tvingade till nyförvärv för att ta sig till kvalet till SHL.

Nu ska jag inte klaga allt för mycket på värvningen av Tjärnqvist, men övriga säsongsvärvningar har sammanlagt gjort elva poäng, visserligen har inte två spelare anslutit än, men deras statistik är 8+10 för Fabian Brunnström på 38 matcher i Leksand och 0+1 för Christoffer Forsberg på 31 matcher i Färjestad.

”Hela” Hockeysverige hoppas på att Malmö ska ta steget upp i SHL, det sjuka är att de inte pratar om att landets tredje största stad bör vara representerad i den högsta ligan, inte att föreningen som kämpat i så många år med diverse ekonomisk dopning förtjänar att spela i den högsta ligan. De flesta som vill ha upp Malmö i SHL vill ha upp den av det hemska argumentet att de har Sveriges snyggaste arena!

Ska Malmö lyckas missa SHL det enda året då SHL öppnat för att just Malmö ska ta sig upp, då svarar klubben med att värva en av Europas svajigaste målvakter. Man kan ju fråga sig varför inte Daniel Larsson som sitter fastfrusen på Luleås bänk inte skickades iväg till Malmö i stället för Niko Hovinen som skulle förstärka norrbottningarna.

Tyvärr Malmö, ni spelar i HockeyAllsvenskan även 2015/2016. Har jag fel, då lyfter jag på hatten!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN