Krönika: Din retorik skrämmer mig Joakim Eriksson

Djurgården har fått en katastrofal start på hockeysäsongen med massor av skador och endast åtta poäng på de första elva omgångarna. Något är fel i Djurgården hockey och sättet det kommuniceras på skrämmer mig.

Att ett lag som ska nå SHL:s slutspel harvar och har hamnat på kvalplats och trots det så kommunicerar framförallt Djurgårdens strategiske sportchef, Joakim Eriksson, att allt är bra! Vad? Är allt bra i Djurgården? Okej, han är inte nöjd med spelet, men vem är det. Men just nu är det massor som inte är bra. Framför allt känns det som att man inte ser problemet för alla problem.

Det som skrämmer mig mest är just hur man behandlar problemen i laget, i alla fall utåt

När Djurgårdens strategiske sportchef, Eriksson, besökte säsongskortsbaren på Hovet inför den senaste hemmamatchen mot Linköping, förlust 4-5. Där Eriksson redan nu börjar prata om hur många poäng det är kvar att spela om.

– Vi har spelat nio matcher och det är 129 poäng kvar att spela om, sa Eriksson till säsongskortsinnehavarna.

Vad är det som skrämmer i det här? Jo, att efter nio omgångar fokusera på hur många poäng det finns kvar. Det är att blunda för de åtta av 27 poäng som Djurgården nu tagit. Om laget inte hittar formen och kommer igång och börjar vinna matcher så kommer Djurgården att ta 39 poäng, det är tio poäng färre än Modo tog förra säsongen och Modo spelar idag i Allsvenskan.

Det kommuniceras också hur mycket Djurgården har tränat inför säsongen och även hur mycket de fortfarande tränar. Är det vägen att gå? Att träna hårdare och hårdare för att vara i form när slutspelet startar? Då kanske Djurgården inte har ett slutspel att spela, det kanske blir en fasansfull kvalserie. Vem pallar det?

På frågan hur stämningen är i truppen blir jag rädd. Den är toppen! VA??? Hur kan stämningen i ett lag som ligger näst sist i serien efter elva omgångar vara toppen? Hur kan man ens säga så till supportrar som betalar från cirka 5 000 kronor och uppåt för att se klubben de älskar år efter år spela hockey. Det finns många Djurgårdare, vissa kallar dem medgångare, som inte orkar gå på hockey just nu. De ser att det är något i laget som inte stämmer och sen får de höra att allt är bra.

Det finns ingen plan B i Djurgården, eller jag hoppas att det finns en som kommer att tas till och det nyss! För annars kommer laget att spela SHL för skrämmande låga publiksiffror och i vår kommer laget få skräckkvala mot Västervik, eller vilken klubb det nu blir. Skräck kommer det bli i vilket fall som helst.

Nej, Joakim Eriksson, allt är inte bra i Djurgården och det finns nog ingen som tror på dig, i varje fall gör inte jag det, när du säger att det är så.

Vad ska du och Thomas Johansson göra då? För det första, sätt er ner med laget och lätta på trycket. Förklara för spelarna vad det betyder att spela med Djurgårdsskölden på bröstet, förklara för spelarna hur det är att stå på läktaren och lida i motgång när det går dåligt. Tala om för supportrar vad som är fel och vad det är som försiggår i laget. Ta hjälp av supportrar som berättar sin passion för Djurgården, som kan berätta hu just de mår när de känner att spelare i klubben de älskar inte presterar som de är kapabla till. Det finns nog ingen som innerst inne tror att spelarna åker omkring och inte gör sitt bästa!

Kom med en plan för att vinna de kommande matcherna, kanske gå ifrån spelfilosofin för att spela på truppens nuvarande kapacitet och inte den kapacitet men hoppas att laget ska ha i slutspelet. Kanske dra ner på träningarna och komma i form?

Personligen tror jag på Robert Ohlsson som tränare och jag hoppas att han får den back up från sportcheferna att bryta mönstret för att kunna vinna.

Som det är nu skrämmer din retorik mig Joakim Eriksson!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

 1. Helt rätt! Men Robert har precis samma retorik. Jag gillar inte det jag hör eller ser. Något saknas!

  Sen finns en enkel sak att ändra på DIREKT.
  Skippa pass över tre zoner. Det är väl inte FOTBOLL?

  Sen finns det mycket annat med detta och lite jävla vilja och tacklingar GÖR skillnad.

  K Ä Ä Ä M M P AA

   • Ja det får jag nog säga. Väldigt bra för övrigt. Blev faktiskt förvånad. Brodin är rätt het dock. Tycker väl om när det smäller ordentligt antar jag… Resten stämmer trots allt. Upp till bevis i veckan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN