Home Ligor SHL Krislaget kämpar för att hitta formen – får tillbaka nyckelspelare

Krislaget kämpar för att hitta formen – får tillbaka nyckelspelare

0

Det nya krislaget HV71 tar emot Djurgården som haft det tufft hela 2015. Nu kan man skönja en ljusning för båda lagen inför kvällens möte.

Både HV71 och Djurgården får tillbaka nyckelspelare till kvällens match.

HV71
3-24 på fyra matcher är inget som höjer moralen i ett lag som hamnat i fritt fall. Tränaren Andreas Johansson vägrar att gräva ner sig och ser positivt på kvällens match.

– Vi ser framåt och det är ny vecka, det är bara att ta tag i grejerna. Vi har haft en riktigt bra träning och har bra tryck i grejerna. Det känns bra inför ikväll, säger han till HV71:s hemsida.

Nu finns det en ljusglimt för HV71, stjärnan Erik Christensen gör comeback efter avstängning och man hoppas att kaptenen Ted Brithén är tillbaka efter skada.

– Ett par spelare kommer tillbaka så det blir ny energi i gruppen. Christensen är tillbaka efter avstängning och Ted är tillbaka på is och ser pigg ut så vi hoppas på honom mot Djurgården säger Johansson och fortsätter:

– Med tanke på läget och det som varit på slutet har vi bra energi i gruppen, det är bra snack och spelarna är engagerade. Det ser bestämt och bra ut.

Att få tillbaka både Christensen och Brithén betyder mycket för HV.

– Det är två tongivande spelare och det behöver vi just nu, det är inget snack om den saken.

Frågan: Lyckas HV71 täppa till luckorna bakåt?

Djurgården
Stockholms Stolthet har det jobbigt just nu. Visserligen har bortamatcherna blivit lagets räddningsplanka med två raka segrar och pressen är inte lika stor på bortaplan att lyckas.

Även Djurgården får tillbaka viktiga kuggar till matchen mot HV71, Marcus Sörensen, Michael Holmqvist och Henrik Eriksson är klara för spel efter skador och sjukdomar. Eriksson tvingades att sy efter att ha krockat med stolpe och sarg mot Färjestad.

– Ja, hjälmen sprack så hårbotten slets sönder. Jag sydde åtta stygn i hårfästet, säger Eriksson till Djurgårdens hemsida.

Forwarden Markus Ljung har börjat 2015 bra och ser fram mot matchen mot HV71. Han varnar dock för att Djurgården kommer att möta ett riktigt revanschsuget lag.

– Det kommer bli en tuff match. Känslan är att det är ett revanschsuget lag som vi möter. Efter tre raka torsk är HV71 inte nöjda med sitt spel. Samtidigt vill vi öka på vår segersvit på bortaplan. Vi väntar oss en tuff match där nere, säger han till Djurgårdens hemsida.

Frågan: Håller Djurgårdens bortasvit på två raka segrar i sig?

Tips: 2-1

24hBet: 1. 1,80 – X. 4,10 – 2. 3,80

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.