Krisen är total – Linköping pausar all verksamhet

0
9298
Foto: Henric Wauge
24 personer med koppling till klubbens herrlag har bekräftats smittade med coronaviruet. Därför pausar Linköping all verksamhet för ett tag.

Linköping pausar helt under en tid då 24 personer med anknytning till herrlaget konstaterats smittade med coronaviruset. Även fyra personer med anknytning till klubbens akademi har testats positivt.

– Vi följer varje individs återhämtning noga och är måna om att de inte återgår i träning för tidigt. Det är viktigt dels ur ett smittspridningsperspektiv och dels ur ett hälsoperspektiv för individen, säger Iannis Magounakis medicinskt ansvarige läkare i Linköping till klubbens hemsida.

Även dam och ungdom pausar

Herrlaget pausar all verksamhet till och med torsdag i väntan på utvecklingen av smittan inom klubben. Man har också tagit beslutet att pausa damlaget och ungdomslägret som skulle ha hållts under höstlovet. Lägret ställs in helt och övrig verksamhet pausas till onsdag.

– Givetvis jättetråkigt att vi måste ta det här beslutet, men med rådande omständigheter kändes det självklart att göra. Vi hoppas att samtliga som berörs visar förståelse och respekterar beslutet. Vi uppmanar istället till utomhusaktivitet under höstlovet och hoppas att solen tittar fram, säger Johan Krantz, ungdomsansvarig i Linköping till klubbens hemsida.

Beslutet har tagits av Linköpings klubbledning i samråd med det medicinska teamet efter rekommendation från Region Östergötland.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.