Kousa och Press i Ohlssons frysbox: Vi väljer sju andra

Nyförvärvet Mikko Kousa och Robin Press har svårt att ta en ordinarie tröja i ett Djurgården som går knackigt. Nu tvingas de sitta på läktaren.

Vi har en hård konkurrenssituation just nu, säger Robert Ohlsson till Hockeybladet.nu.

Djurgården har haft en tung säsongsinledning och ligger näst sist i SHL med bara 14 inspelade poäng på 16 matcher. Föreningen som hade en stark säsong ifjol har tappat många av sina nyckelspelare som var bärande då. Inför säsongen fylldes det på med ett par nya namn för att åter kunna vara med i toppen och utmana. Än har inte alla nyförvärven infriat förväntningarna. En av dem är finländaren Mikko Kousa, som nu förpassats till läktaren.

– Vi har sju andra killar som vi väljer nu istället. Det är tre unga killar i David Bernhardt, Adam Ollas Mattsson och Emil Johansson som har lite samma spelstil som Mikko och de gör det bra. Vi har även fått in Hultström och han ska ha sina minuter också, säger Ohlsson.

I dagarna har även det förre NHL-proffset Nicklas Grossmann ryktats till krisklubben. Djurgården är fortfarande en av favoriterna till att ro hem backen även om snacket svalnat av något. Men med hela nio backar tillgängliga i A-truppen är inte Ohlsson främmande för att få in backbjässen som förstärkning.

– Det går åt mycket backar och jag tycker Nicklas är en spelare med jäkligt bra karaktär. Jag känner honom inte men han är en back som är bra defensivt, stark runt sargen och framför egen kasse. skridskoåkningen är väl kanske inte en av hans styrkor, summerar Robert Ohlsson till Hockeybladet.

Ikväll möter Robert Ohlsson och hans mannar Örebro på bortaplan.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN