Kontraktslösa klipp för sökande lag

Säsongen närmar sig med stormsteg. Nu är vi bara 24 dagar ifrån premiären av SHL säsongen 17/18. Det finns fortfarande några kontraktslösa spelare kvar att kanske fynda på om man ger dom chansen. Vi tittar närmare på topp 5 som spelade i SHL förra säsongen som skulle kunna göra det där lilla extra i ditt lag.

Det finns inget överflöd av spelare utan kontrakt men när man granskar listorna närmare kan man hitta en och annan guldklimp för att förstärka sitt lag i vinter. Flera av dom här spelarna lär ha en klubbadress framöver, frågan är var?

*Ålder, Längd, Vikt, Matcher grundserie+slutspel, Poäng

5. Noah Welch – 34 år, 193 cm, 100 kg – 64 matcher, 13 (3+10) poäng

Efter några riktigt fina säsonger i Växjö och Modo kom han med stora förväntningar på sig till Malmö, inför förra säsongen. Det blev inte som någon av parterna hade tänkt sig. Han snittade mest istid i laget men gick ner sig rejält poängmässigt jämfört med tidigare år och efter säsongen gick man skilda vägar. Med sin erfarenhet och sitt stabila backspel kan Noah Welch mycket väl göra en fin säsong i rätt roll.

4. Kyle Cumiskey – 30 år, 180 cm, 82 kg – 12 matcher, 4 (1+3) poäng

Efter två succésäsonger med Modo säsongerna 12/13-13/14 så fick kanadensaren betalt med ett NHL-kontrakt med Chicago Blackhawks. Där blev det bara 16 poänglösa matcher i grundserie och slutspel och mesta delen spenderades i farmarlaget Rockford IceHogs. Där drog han på sig en långtidsskada, men trots det så satsade Skellefteå på att ta in honom förra säsongen. Tyvärr blev det bara 12 matcher för den skridskoskicklige backen innan man avslutade kontraktet och han åkte hem till Nordamerika igen. Är han skadefri nu så är det utan tvekan en back som håller hög klass på SHL-nivå, frågan är om något lag vågar chansa med en såpass skadebenägen spelare?

3. Ville Leino – 33 år, 186 cm, 83 kg – 50 matcher, 25 (8+17) poäng

Finländaren med 286 matcher i NHL på meritlistan kom från KHL till Växjö i slutet av säsongen 15/16 där han gjorde 14 poäng på 17 matcher i grundserien innan han tappade stinget och blev mållös i slutspelet med bara tre assist på kontot. Förra säsongen snittade han en halv poäng per match men fick inte förnyat förtroende i Växjö trots det. Kanske kan bero på löneanspråket. Kan han tänka sig en lägre lön så finns det säkerligen några lag i SHL som kan tänka sig att ge honom en möjlighet att visa att han håller en hög nivå fortfarande.

2. Nick Johnson – 31 år, 188 cm, 89 kg – 44 matcher, (7+11) 18 poäng

Gjorde braksuccé när han värvades in till Växjö där han var en stor bidragande orsak till att smålänningarna kunde vinna guldet. Resan fortsatte efter det till Brynäs där han gjorde en fin första säsong och fortsatte på den inslagna vägen från året innan. Förra säsongen blev en missräkning dock. Skadebekymmer ställde till det och i slutspelet var han petad på Brynäs väg fram till finalen. Det blev ingen fortsättning där och nu är han kontraktslös. Håller sig Johnson skadefri är han ett giftigt anfallsvapen för vilket lag som helst, han vann till exempel SHLs målliga säsongen 15/16. Vilket lag sajnar upp kanadensaren?

1. Anssi Salmela – 33 år, 182 cm, 86 kg – 38 matcher, 20 (4+16) poäng

Legoknekten Salmela toppar den här listan. Har spelat för inte mindre än 11 klubbar i sin karriär hittills och har på senare år väntat in i det sista med att skriva på för en ny klubb. Det började med Modo, där han bytte till HV71 samma säsong och gjorde succé. Flyttlasset gick vidare till Färjestad och sen Brynäs innan han landade i Linköping förra säsongen. Han väntar på att lag ska behöva honom och sen gör han ett riktigt bra jobb vart han än kommer. Finländsk landslagsman under tio år och kommer att leverera en bra offensiv tillsammans med en stabil defensiv hos vilket lag som än väljer att plocka in honom.

Saknar ni någon på listan? Kommentera gärna vem ni hade velat se istället.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN