Klubbikonen: ”Svårt att säga om det blivit bättre efter bytet”

Örebro ligger tio poäng bakom Karlskrona samtidigt som Rögle flåsar i nacken. Med fyra omgångar kvar blir varje poäng en kamp. Klubbikonen Marcus Weinstock håller huvudet högt men är trots det, besviken på hur säsongen utvecklats.

Örebro ligger tolva i tabellen av SHL inför din viktiga avslutningen av serien. Med hela tio poäng upp till Karlskrona på sista slutspelsplatsen, är läget prekärt. Lagets mångåriga forward, Marcus Weinstock som varit i klubben sen säsongen 2010/2011, vill inte hänga med huvudet.

– Det är bara för oss att gå ut och vinna så mycket matcher det bara går. Det är inget lag som vill ligga där vi ligger men vi måste jobba utifrån det, säger Marcus Weinstock till Hockeybladet.

Bröt dyster svit

Mot Malmö Redhawks bröt Örebro en dyster förlustsvit på sex raka matcher. Ska det bli tre nya poäng ikväll måste laget jobba vidare på samma spår mot Växjö, som vunnit båda matcherna.

– De är skickliga med att hålla pucken och är riktigt vassa offensivt, det blir viktigt att vi har ett bra försvarsspel. Mot Malmö hade vi ett bra försvar och kom samlade till anfallet med hela laget, det måste vi fortsätta med.

”Svårt att säga om det blivit bättre”

Säsongen för Örebro har inte riktigt blivit som någon tänkt sig. För Marcus Weinstock som är något av en klubbikon i klubben blir han med sin rutin extra viktig för laget. Genom åren har han varit med om mycket med laget, som innefattar både med och motgångar.

– Jag har varit med nu i många år här i Örebro om olika saker. Men min betydelse för laget och gruppen är väl inte större nu bara för att vi ligger där vi ligger.

Att Örebro harvat i de nedre regionerna under året har självklart sina naturliga orsaker. Skador och byten av tränare har avlöst varandra under säsongen och bristen på stabilitet har lyst med sin frånvaro.

– Vi ville naturligtvis inte liggar här som vi är just nu och det är klart man är besviken på säsongen. Sen blev det väl lite skillnad av tränarbytet, men det är svårt att säga om det blivit bättre, avslutar Marcus Weinstock.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN