KLART: VM-målvakten är tillbaka i SHL

VM-målvakten,  Jhonas Enroth, är tillbaka i SHL till nästa säsong. Han har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.
– Jag har följt klubben den senaste tiden, säger Jhonas Enroth.

VM-målvakten är tillbaka i SHL och den klubb han representerade senast i Sverige, Örebro. Det meddelade klubben unde måndagen. Jhonas Enroth har skrivit på ett treårskontrakt med Närkeklubben.

– Först och främst känns det jättebra att komma tillbaka till Örebro. Jag hade en väldigt bra tid i klubben och staden senast, så det känns bara positivt. Jag har följt klubben den senaste tiden och det känns verkligen som man har något bra på gång. Jag har skrivit på ett längre avtal och målet är självklart att vinna något, säger Jhonas Enroth till klubbens hemsida.

Tolv matcher

Säsongen 2018/2019 var Jhonas Enroth i Örebro och var med och såg till att klubben höll sig kvar i SHL. Nu siktar han och klubben vidare mot högre placeringar i SHL. Sportchefen Niklas Johansson är nöjd med nyförvärvet.

– Vi är jätteglada över att kunna knyta till oss Jhonas. Senast Jhonas var hos oss visade han vilken duktig målvakt han är och han kommer vara en toppmålvakt i ligan, säger han.

Örebro meddelar dessutom att förra säsongens succémålvakt Dominik Furch inte kommer att representera klubben nästa säsong.

– Jag vill rikta ett stort tack till Dominik för hans tid i Örebro Hockey och önska honom lycka till i framtiden, säger Niklas Johansson Örebros sportchef till klubbens hemsida.

Slog igenom i SSK

Den 31-årige målvakten är fostrad i Huddinge och slog igenom i Södertälje, han har NHL- och KHL-meriter. Enroth har dessutom ett VM-guld, ett OS- och ett JVM-silver på meritlistan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN