KLART: Vikarierande lagkaptenen förlänger med Redhawks

Han kom på lån till Malmö från Pantern säsongen 15/16. Sedan dess har det hänt mycket i utvecklingen hos Fredrik Händemark. Nu har den vikarierande lagkaptenen förlängt sitt kontrakt med klubben.

Under dom senaste två månaderna är det Fredrik Händemark som haft ett C på bröstet i Malmö Redhawks. Det bevisar vilka framsteg han har gjort sedan hans intåg i laget för två år sedan.

– Fredrik är en toppspelare i vårt lag och i SHL. Han har tagit stora kliv sedan han kom till oss och jag tror  att han kan bli ännu bättre. Han har dessutom gjort ett jättebra jobb som lagkapten den senaste tiden och är en spelare som vi vill bygga laget runt. En väldigt viktig spelare för oss att få behålla, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande från klubben.

Debuterade i Tre Kronor

Händemark fick sitt stora genombrott på SHL-nivå förra säsongen där han stod för 32 poäng på 47 matcher i grundserien innan han spädde på med ytterligare 9 poäng på 13 matcher i slutspelet, där det blev uttåg i semifinalen. Han fick göra debut i Tre Kronor och har på sina fem matcher för landslaget noterat en assist och 25 utvisningsminuter. Nu är han glad och nöjd över att få fortsätta representera Malmö Redhawks.

– Jag är väldigt glad över att förlänga mitt kontrakt med klubben. Det ska bli riktigt roligt att få fortsätta vara en del av det här laget och den resa som vi startat här i Malmö. Vi ska fortsätta på den inslagna vägen och vara ett vinnande lag över tid, säger Fredrik Händemark i en kommentar på hemsidan.

Kontraktet är skrivet på ett år och sträcker sig således till våren 2019.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN