KLART: Stjärnan återvänder till SHL efter två säsonger

Efter två säsonger i KHL återvänder kanadensaren Andrew Calof till Växjö. Det blev klart under fredagen, sedan klubben tappat två forwards på kort tid.

Växjö släppte iväg Marcus Davidsson till Västervik i Hockeyallsvenskan, sedan blev Pontus Holmberg skadad. Lägg därtill att klubbens juniorverksamhet är pausad på grund av en utbredd coronasmitta i juniorlagen. Då hittade klubben en lösning i en före detta spelare, Andrew Calof.

– Så som spelarmarknaden ser ut just nu har fokus flyttats från ersättning till att över huvud taget ha ett jobb 2020/21. Andrew är en mycket smart kille som har insett hur illa det ser ut just nu i hockeyvärlden och detta får nog sammanfattas som den ödmjukaste förhandling jag varit med om under min tid som sportchef. Andrew har gått med på att spela den här säsongen på en ersättningsnivå som gör att vi kan ersätta Marcus Davidsson och ändå sänka vår kostnadsmassa vilket var nödvändigt i dessa tider. Då skall betänkas att vi givetvis varit tvungna att ta ansvar för att Marcus givetvis inte haft möjlighet att finna motsvarande ersättningsnivåer i dagens spelarmarknad, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö till klubbens hemsida.

Calof väntas ansluta till truppen i nästa vecka.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN