KLART: Linköping värvar center från AHL

0
340
Linköpingspelarna med utgående kontrakt
Foto: Bildbyrån

Linköping rustar inför nästa säsong och presenterade idag en amerikansk center till sitt lagbygge. Klubben har skrivit ett ettårskontrakt med den AHL-meriterade 28-åringen Mark Zengerle.

Under torsdagsförmiddagen gick Linköping HC ut med en värvningsnyhet via sin hemsida. Det är den amerikanske centern/ytterforwarden Mark Zengerle som är klar för en flytt till Östergötland. Han är 28 år gammal och har spenderat de tre senaste säsongerna i AHL, där han noterats för 118 poäng på 213 grundseriematcher och 17 på 29 slutspelsmatcher.
– Mark är en intressant spelare som vi är glada över att ha i vårat lagbygge till den kommande säsongen. Jag såg honom på plats i USA för drygt en månad sen och han visade upp kvalitéer som kommer passa in bra hos oss, säger klubbens GM Fredrik Emvall till hemsidan.

”Jag kan inte vänta”

Mark själv ser fram emot att komma till Sverige och spela. Det blir hans första sejour utanför Nordamerika.
– Jag kan inte vänta på att få komma till Sverige. Jag ser fram emot att upptäcka ett nytt land och en ny stad som jag har hört väldigt bra om. Alla svenska killar som jag har spelat med under karriären har varit väldigt bra killar och jag ser fram emot att se vad Sverige kan erbjuda hockeymässigt och socialt, säger han till hemsidan.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − 14 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.