KLART: Poängmaskinen och klubben går skilda vägar

Spekulationerna om poängmaskinens vara eller icke vara i SHL-klubben har haglat under lång tid. Efter uttalande från sportchefen står det nu klart att det inte blir någon förlängning.

Milan Gulas har varit en av Färjestads stora publikfavoriter sedan han anslöt från KHL-laget Metallurg Magnitogorsk. Tjecken anslöt under säsongen 2013/2014 till Karlstad mitt under brinnade grundserien. Efter en längre tid av spekulationer står det nu klart att poängmaskinen lämnar eftersom parterna inte kunde komma överens. Spelaren vill ansluta längre in på säsongen för att vänta ut nytillskottet i familjen hemma i Tjeckien, något som Färjestad inte ser som en bra lösning.

–  Han är en fantastisk spelare men eftersom han vill komma senare under hösten och missa 12–14 matcher väljer vi att avstå. Nu har vi dessutom hittat lite andra spännande pjäser framåt, säger sportchefen Peter Jakobsson till VF.

Jakobsson pusslar om nya rekryteringar

Med spelare ut, så ska nya spelare in. Senaste dagarna har rykten gjort gällande att Mikael Johansson ska vara på Färjestads radar, vilket även Hockeybladet rapporterade om i lördags. Den nytillträdde sportchefen är dock fåordig angående förhandlingarna med Arvikasonen.

–  Jag vet att han vill hemåt men det gäller att få ihop alla pusselbitarna också. Vi pratade förra veckan om hur hans liv ser ut men vi har inte pratat något mer, fortsätter han till VF.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN