Foto: Bildbyrån

Tidigt under torsdagsförmiddagen meddelade Örebro i ett pressmeddelande att man värvat den 25-årige forwarden Sakari Manninen, som närmast kommer ifrån HPK i finska ligan.
– Sakari är en otroligt intressant spelare som har blivit bättre och bättre för varje år som har gått. Han ser isen väldigt bra och är en skicklig passningsläggare, säger sportchefen, Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

Sakari Manninen är fostrad i storlaget, Kärpäts juniororganisation och tillbringade hela tio säsonger i klubben. Han vann också finskt ligaguld med laget 2014/2015. De senaste två säsongerna har tillbringats i ett annat finskt lag, HPK, där han gjort stor succé med över 70 poäng under sin tid i klubben. Idag presenterades han för Örebro, som därmed presenterade sitt andra nyförvärv den här säsongen.
– Sakari är en otroligt intressant spelare som har blivit bättre och bättre för varje år som har gått. Han ser isen väldigt bra och är en skicklig passningsläggare. Han besitter dessutom ett kvalitativt direktskott och vi hoppas att han kan fortsätta sin utveckling hos oss och på sikt ta en fast plats i finländska landslaget, då hans ålder endast är 25 år, säger Niklas Johansson.

Finsk juniorlandslagsman

Manninen har tidigare representerat Finland i juniorsammanhang och under juniortiden blev han även belönad med det ärofyllda priset ”Jere Lehtinen Award” som går till seriens bästa gentleman.

Lagbygget fortsätter

Kontraktet med Sakari Manninen är skrivet på två år. Han har nyligen spelat klart slutspelet i finska ligan och kommer att ansluta till Örebro Hockeys fysträning efter en ledighetsperiod. Sportchefen meddelar även att lagbygget fortsätter och att man kommer presentera nyförvärv så fort de spelat klart sina säsonger.
– Vi kommer fortsättningsvis släppa spelare i den takt som de spelat klart sina säsonger och i den takt de blir kontrakterade

Kommentarer

Kommentarer