KLART: Nu lämnar stjärnan Färjestad för NHL igen

Nu är det klart att Joakim Nygård har spelat sin sista match med Färjestad för den här gången. Nu lämnar han för återuppstarten av NHL och Edmonton.
– Vi visste ju att han skulle dra förr eller senare, säger Peter Jakobsson.

Formtoppade forwarden Joakim Nygård lämnar Färjestad med omedelbar verkan för att ladda upp inför NHL-starten med sitt Edmonton Oilers. Det beskedet lämnade han till klubben imorse.

– Jag känner att jag åker över i fin form och det är ju bra inför kommande camp. Sen är det tråkigt att lämna Färjestad för jag älskar att spela här. Men jag har också ett mål i att få vara hel och göra att en bra säsong där borta. Jag är glad och tacksam att jag kunde få komma hem och spela i Färjestad under hösten när allt blev som det blev. Målet var att få lite matcher och komma i form och det fick jag, säger Joakim Nygård till Färjestads hemsida.

Firar jul i Edmonton

Han lämnar Sverige strax innan jul och måste enligt de kanadesiska karantänlagarna att vara isolerad i sju dagar. Det blir att fira jul, troligen utan familjen, i isolering. Han kommer dock inte att vara själv.

– Jag vet inte om jag får med mig familjen över nu direkt. Det som gäller när jag kommer dit är sju dagars karantän, så det kommer att bli jag och Adam Larsson som firar jul. Skönt ändå att inte bli helt själv om gänget hemma inte kan åka med direkt. Sen tror jag att vi ska kunna få komma ut lagom till nyår, säger han.

För Färjestads general manager Peter Jakobsson kommer beskedet inte som en chock.

– Tråkigt såklart, men vi visste ju att han skulle dra förr eller senare, säger han till Färjestads hemsida.

För Nygård blev det 15 matcher i Färjestadströjan den här gången, han producerade tio poäng. Sju av dessa poäng kom i de fem sista matcherna.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN