Seriejumbon, Johan Johnsson, HV71, Oskarshamn
Foto: Bildbyrån
Det är klart och påskrivet att HV71s forward, Johan Johnsson, nu lämnar HV71 på ett lån för seriekonkurrenten Oskarshamn.

Oskarshamns nylånade Johnsson har fått mindre speltid i HV71 än vad han har velat, och HV71 kan inte ge honom mer speltid. Därför har Johnsson och HV71 nu bestämt sig för att skiljas åt i en månad och han är nu klar för seriejumbon. 

Passat perfekt

Oskarshamn är just nu kort med folk. Speciellt nu när Oskarshamns Filiph Engsund ådragit sig en underkroppsskada. I Oskarshamn är man helt säkra på att när affären nu är klar att den sker i rättan tid. 

– Vi är kort på folk och det passar utmärkt för både oss och HV71 att Johan kommer hit och spelar med oss, säger Thomas Fröberg, Oskarshamns General Manager i ett pressmeddelande. 

Johnssons istid

HV71 meddelar att de inte kan ge den speltid som önskas för Johnsson. Därför tycker de att det passar bra med en utlåning till seriejumbon Oskarshamn. 

– Oskarshamn är på jakt efter en forward och Johan behöver spela mycket, så detta är en bra lösning för alla parter, säger Johan Hult, HV71s sportchef i ett pressmeddelande. 

Kontraktet

Kontraktet med seriejumbon gäller inte särskilt länge, endast en månad. 

– Lånet gäller från den femte december till den femte januari 2020, säger Thomas Fröberg, Oskarshamns General Manager i ett pressmeddelande på Oskarshamns hemsida. 

 

Kommentarer

Kommentarer