KLART: KHL-backen återvänder till SHL

KHL-backen, Jesse Virtaten, återvänder till SHL och förstärker Färjestad inför den kommande säsongen. Kontraktet är skrivet över en säsong.

Nu är det klart, KHL-backen återvänder till SHL. Det blev bara en säsong och två klubbadresser för Jesse Virtanen som nu är tillbaka i Färjestad, där han gjorde succé som assistkung under de två säsonger han var i klubben. Nu beskriver han det som att återvända hem.

– Jag trivdes väldigt bra i Karlstad, med klubben, fansen och alla som jobbar där. Skulle det bli Sverige igen så var det bara Färjestad som gällde. Det känns fantastiskt kul att jag får möjlighet att återvända. Att jag återvänder till en klubb som har chansen att vinna vägde också in såklart, säger Jesse Virtanen till klubbens hemsida.

Lyckades inte i KHL

Backen lyckades inte i KHL och poängskörden blev en bråkdel jämfört med tiden i Karlstad och SHL. Trots det vill han inte ha det ogjort.

– Även om jag inte gjorde så mycket poäng som i Sverige så är jag glad att jag åkte. Det är alltid nyttigt med nya erfarenheter, och jag var nyfiken på hockeyn i Ryssland. Nu har jag testat på det och jag ångrar ingenting, säger Virtanen.

Sportchefen Peter Jakobsson är nöjd med att få tillbaka Virtanen i Färjestad igen.

– Vi vet vad Jesse Virtanen kan göra på isen. Han är inte världens pratkvarn, men är ändå en stor ledare i sitt sätt att spela, träna och ta sig an uppgiften. Att han kommer tillbaka till oss ser vi också som ett kvitto på att vi gör en hel del saker rätt – att spelare vill återvända efter ett äventyr i ett annat land. Det är glädjande helt enkelt, säger han till klubbens hemsida.

Att få honom från Finland till Sverige var dock inte lika lätt med tankte på Finlands restriktioner i det rådande läget.

– Ja, det är inte bara bara i dessa tider av restriktioner och karantänsförfaranden. Jag har åkt upp med en bil idag som ska lastas på en färja över till Åbo. Sen hämtar Jesse den på andra sidan, och förhoppningsvis så har vi Jesse på plats på måndag 3 augusti. Det är målsättningen.

Läs mer om Färjestads lagbygge inför den kommande säsongen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN