Foto: Bildbyrån.

Den kanadensiska backen, Steven Seigo, är klar för spel i SHL kommande säsong. Nykomlingen Mora IK är klubben som knyter till sig den högerfattade backen.

Klubbarna i SHL fortsätter att bygga på sina trupper till nästa säsong och nya värvningar avlöser varandra. Ikväll meddelar också SHL-nykomlingen, Mora IK, på klubbens hemsida att en ny spelare är i hamn. Steven Seigo hämtas in från finska Liiga och klubben Rauman Lukko.

Till SHL med rutin från KHL

Den högerfattade backen kommer till Mora IK och SHL med tre säsonger från den finska högstaligan i bagaget. Steven Seigo har dessutom en säsongs erfarenhet av spel i KHL med Dinamo Riga från säsongen 2015/2016. Då gjorde 26-åringen 19 poäng fördelat på fyra mål och 15 assist efter 51 spelade matcher. I Finland blev det 51 poäng på 171 matcher för Lukko och TPS.

“En skridskoskicklig och offensiv back”

Sportansvarig i Mora IK, Anders Sundby är nöjd med sin nya rekrytering och ser goda egenskaper hos sin nya back. Inte minst i offensiven där han också väntas vara med och bidra för nykomlingen.

–  Steven är en skridskoskicklig offensiv back med bra puckbehandling och ett bra skott. Vi har letat efter en back med den kravprofilen som han besitter, så givetvis känns det bra när han nu skrivit på för oss, säger sportansvarig Anders Sundby till klubbens hemsida.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer