KLART: Här är trion som tar över HV71

Idag presenterades trion som tar över HV71. Det är tre rutinerade herrar som kliver in i båset i Kinnarps Arena och ska leda klubben framåt i två respektive tre år.

Nu är det klart, idag presenterades trion som tar över HV71 och ska leda SHL-laget mot nya framgångar. Nicklas Rahm, Stefan Nyman och Jonas Holmström har alla har stor rutin som assisterande tränare. Sammanlagt har de 19 år som assisterande tränare på hög seniornivå på meritlistorna. Den ende i trion som inte har varit huvudtränare, Nicklas Rahm, får nu det yttersta ansvaret i klubben.

– Nicklas Rahm har växt otroligt mycket som ledare under de åren han varit i föreningen. Han har samlat på sig nyttig erfarenhet och är mogen uppgiften som det innebär att vara huvudtränare, säger sportchef Johan Hult på klubbens hemsida.

Mest rutin

Av de tre som ska leda HV71 är det Stefan Nyman som har mest rutin på hög nivå. Han kommer närmast från Lugano i NLA där han fick sparken tillsammans med huvudtränaren Sami Kapanen i december. Innan dess satte han avtryck som defensivt ansvarig i Djurgården under sex år.

Den med minst erfarenhet som tränare på SHL-nivå är Jonas Holmström, han har varit assisterande tränare i HV71 i ett och ett halvt år.
Det stod även klart att HV71:s sportchef Johan Hult förlänger sitt kontrakt tillsammans med klubben.

– Vi är väldigt nöjda med det jobb som Johan gör och vi ser honom som den naturliga ledaren för den sportsliga organisationen även i framtiden. Vad gäller Johan Davidsson, som idag är assisterade sportchef, har vi en pågående dialog med Johan kring hans fortsättning, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN