KLART: Bottenlaget har gjort klart med sniper

Det blev idag klart att en det blir ännu en Kanadensisk spelare i SHL. Denna gången är det en poängstark forward som är klar.

Det är bottenlaget Mora som gjort klart med en riktig poängmaskin i den 31-åriga Andrew Kozek. Det var Sportbladet som var först med ryktet att han skulle vara klar för klubben. Detta bekräftar Mora idag på sin hemsida.

Tryout i en månad

Kanadensaren kommer få en månad på sig och övertyga då man kommit överens om ett tryoutkontrakt som båda parter kan förlänga över säsongen om det fungerar.

Enligt Moratränaren Mattias Karlin är Kozek en spelare som varit på radarn under en tid.

-Andrew är en spelare som spelar hårt och har en bra näsa för målet. Detta är en spelare som sporten har kollat på under en längre tid, säger han till moraik.se.

Producerat många poäng

Under de senaste säsongerna har poängen verkligen trillat in. Hela 217p (136+81) har han gjort på de 217 matcher han spelade för EHC Linz i den Österrikiska ligan. Förra säsongen blev det 28p (16+12) i DEL-klubben Nürnberg Ice Tigers- Han kommer närmast från Sport i den finska ligan. Han har även meriter från AHL där han spelat 145 matcher under de tre säsonger han spelade i ligan.

Frågan är om Kozek är den spelare som ger Mora den målskytt man så väl behöver.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN