KLART: Backen lämnar Skellefteå för seriekonkurrent

Backen skrev på för Skellefteå AIK inför säsongen, men lyckades inte få fart på karriären. Nu har parterna kommit överens om att skiljas åt och redan nu står det klart att den reslige backen är klar för seriekonkurrenten.

Morgan Ellis lämnar Skellefteå för Färjestad för att få fart på karriären. Och han är spelklar redan på torsdagens match mot Linköping.

–Det är en reslig back, rightare, som inte riktigt kommit till rätta i Skellefteå. Nu vill han fortsätta sin karriär här hos oss och vi tycker att det är en spelare som kan komma att göra ett bra jobb hos oss. Säger Sportchef Peter Jakobsson till Färjestads hemsida.

–Jag har ju bara varit där en gång, lite snabbt som det blir på en bortamatch. Men det jag såg gillade jag och Löfbergs Arena ser ju helt fantastisk ut. Det här blir en nystart som jag verkligen ser fram emot, säger Ellis om flytten till Färjestad.

Hoppas få fart på karriären

Morgan Ellis startade säsongen i Skellefteå men kom aldrig till sin rätta. På 39 spelade matcher blev det endast fem poäng för Ellis. Färjestad har haft lite tunt på backlinjen och hoppas nu att Ellis kommer till sin rätta och får fart på karriären.

–Morgan Ellis är en spelare som kommer att passa väldigt bra in hos oss med tanke på vår situation på just backsidan. Vi är glada över att det gått att hitta en lösning så pass snabbt. Det känns också tryggt att få in en spelare som spelat i SHL under säsongen och på så sätt vet vad det handlar om, säger Jakobsson.

Kontraktet gäller säsongen ut.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN