Karlskronas försvarsmur oroar HV71 i jakten på seriesegern

HV71 jagar seriesegern i SHL och nästa hinder på vägen är Karlskrona som hittat formen med två raka segrar. Blekingelagets försvarsmur är samtalsämnet i HV71:s omklädningsrum.
– Vi vet vad vi möter, det är en mur i mittzonen, säger Johan Lindbom.

Karlskrona som har haft en tung säsong bakom sig spelar nu för en plats i åttondelsfinal, endast två poäng före ett jagande Djurgården. Laget har börjat hitta formen igen och trots tabellplacering så har Karlskrona relativt få insläppta mål. En stark försvarsmur i mittzonen är grunden till detta.

– Vi har gått tillbaka till där vi började. Vi prioriterar försvarsspelet och försöker göra det bra. Det var det som var vår styrka i början av säsongen ett bra försvarsspel där vi ges möjlighet till att kontra in puckar, jag tror att vi är på väg tillbaka dit, säger Mattias Karlsson till KHKTV.

En försvarsmur i mittzonen

HV71 som är med och krigar om seriesegern har snittat under två insläppta mål per match vilket gör HV71 till seriens bäst defensiva lag. Laget står på samma poäng som Frölunda och endast fem poäng bakom serieledaren Växjö. Två defensivt starka lag ställs mot varandra där alla poäng är viktiga.

– Det är tålamodsprövande att spela mot Karlskrona. Vi vet vad vi möter, det är en mur i mittzonen som vi ska ta oss förbi, säger HV-tränaren Johan Lindbom till Jönköpings-Posten.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN