Karlskrona vann efter ketchupeffekt i tredje perioden

Karlskrona såg ut att gå mot en förlust mot Brynäs men efter fyra raka mål i sista halvan av tredje perioden kunde blekingelaget vända hemåt med tre nya poäng. Därmed går Karlskrona på julledighet med en stabil femte plats.

Sista matchen innan juluppehållet för båda av lagen och Brynäs skulle ställas mot höstens succé, Karlskrona i Gavlerinken. Matchen skulle börja perfekt för hemmalaget då man redan efter åtta minuter hade en tvåmålsledning på tavlan. Patrik Westerholm skulle hitta luckan bakom tidigare Brynäsmålvakten Johan Holmqvists axel och Kevin Clark kunde styra in en puck från Jesper Jensen framför mål efter en kontring. 2-0 till Brynäs efter första perioden och drömstarten för hemmalaget var ett faktum.

Karlskrona skulle dock revanschera sig efter mardrömmen i öppningsakten. Alexander Viklund ändrar riktning på Niklas Arells backskott precis framför en ställd David Rautio. Pucken styrdes elegant in strax under ribban vilket gjorde att domarna var tvungna att granska målet. Efter videogranskning kunde dock Johan Gossas peka på mittpunkten och bekräfta reduceringen. Underläge med ett mål och Karlskrona hade bjudit upp till match igen.

Hoppet skulle dock snabbt dö i öppningen av tredje perioden. Poängkungen, Daniel Paille glider retsamt in framför Karlskronamålet efter en kontring och kan enkelt lägga in pucken i nät. Mycket hjälp fick han av sina forwardskamrater som drev på mål och fick med sig hela Karlskronalaget. 3-1 och nu verkade matchen död. Men det var då bensinen kastades på elden för Karlskronas del.

Gjorde fyra mål på sex skott

Laget gjorde hela fyra raka mål på lite mer än tio minuter och laget vänder en klar förlust till en klar seger. Målen gjordes av fyra olika målskyttar, Jimmy Andersson, Marcus Paulsson, Joel Kellman och Alexander Bergström. Bergström kunde med sju sekunder kvar lägga in pucken i mål från egen planhalva och en av årets vändningar i SHL var ett faktum. Notera att Karlskrona endast sköt sex skott i sista perioden, men man gjorde samtidigt fyra mål.

Brynäs IF – Karlskrona HK 3 – 5 (2-0, 0-1, 1-4)
1-0 (03:55) Patrik Westerholm (Jacob Blomqvist)
2-0 (08:00) Kevin Clark (Jesper Jensen, Oskar Lindblom)
2-1 (33:16) Alexander Viklund (Niklas Arell, Emil Lundberg)
3-1 (43:30) Daniel Paille (Lukas Kilström)
3-2 (49:11) Jimmy Andersson (Joachim Rohdin, Niklas Arell)
3-3 (52:13) Marcus Paulsson (Daniel Gunnarsson, Joel Kellman)
3-4 (54:19) Joel Kellman (Alexander Bergström, Daniel Gunnarsson)