Karlskrona körde stundtals över Djurgården

Karlskrona fortsätter att spöka för Djurgården och tog säsongens andra seger mot stockholmarna. Stundtals var det bara ett lag på banan och Djurgårdens målvakt höll nere siffrorna.

Djurgårdens målvakt, Adam Reideborn, såg till att hålla siffrorna nere i den två första perioderna. Trots det låg Djurgården under med 2-1 efter två perioder. Redan efter en minut i matchen hade Karlskrona skapat två riktigt vassa situationer. Djurgården jobbade sig in i matchen och känslan var att laget skulle ta över befälet i den andra perioden, något som inte skedde.

Karlskrona numret större

Karlskrona rivstartade även den andra perioden och endast 42 sekunder in i den andra akten hade blekingarna tagit ledningen. Efter målet fortsatte Karlskrona att trycka på Djurgårdens tränare Robert Ohlsson tvingades att ta timeout i början av perioden.

– Vi var inte bra i den andra perioden, vi var alldeles för slarviga där, säger Robert Ohlsson till CMore.

I den tredje perioden var det mest ställningskrig och med dryga två minuter kvar kunde Emil Lundberg avgöra mot sin gamla klubb.

Djurgården har nu två raka förluster och får börja om igen, på fredag väntar seriesuveränerna Frölunda. Karlskrona kan avsluta 2016 med att ligga på den övre halvan av SHL vid seger hemma mot svaga Rögle.

Noterbart är att Djurgården enligt statistiken skjuter 39 skott mot Karlskronas målvakt, Johannes Jönsson. Då ska dte sägas att ett flertal av de skotten var nerläggningar från mittzonen. Vi noterar och tre poäng för före detta Djurgårdsspelare i Karlskrona.

Karlskrona – Djurgården 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)
1-0 (20.42) Joachim Rohdin (Morten Madsen, Jimmy Andersson)
1-1 (25.57) Daniel Brodin (Patrik Lundh, Matt Anderson)
2-1 (30.27) Emil Larsson (Joachim Rohdin, David Printz)
3-1 (57.40) Emil Lundberg (Niklas Arell)
Skott: 29-39
Utvisningar: Djurgården 2×2 min
Publik: 4 182