Karlskrona fortsatt mållösa – talangerna sköt vinsten till HV71

Det var två lag med svåra problem med målskyttet framåt som ställdes mot varandra i kvällens match mellan HV71 och Karlskrona. Hemmalaget var det som till slut kunde dra längsta strået efter två mål av talangerna Andreas Borgman och Kevin Stenlund. Därmed kunde HV71 säkra tre poäng efter två raka förluster mot Frölunda och Skellefteå.

HV71 tog ikväll emot Karlskrona i Kinnarps Arena och båda lagens problem med målskyttet framåt skulle även synas ikväll. Karlskrona som gjort två mål de senaste fem matcherna sköt endast tio skott mot Fredrik Pettersson-Wentzel i HV-målet vilket gjorde att HV71 kunde till slut säkra tre nya poäng. Detta gör att HV71 klättrar upp på en sjätte plats i tabellen vilket gör att man går om rivalerna Växjö.

HV71 kopplade direkt läget om matchen men båda lagen visade att man hade problem med målskyttet. Spelet böljade mycket fram och tillbaka medan HV71 fick de flesta heta chanser framåt. Jönköpingslaget fick under slutet av perioden ett powerplay med sig efter att Niklas Arells klubba kommit upp i ansiktet på en HV71-spelare men trots att man sköt dubbelt så många skott som Karlskrona i första perioden så slutade första akten 0-0.

Efter 14 skott i andra perioden av HV71 skulle dock Karlskronas målvakt, Johan Holmqvists nolla spricka efter ett sent mål. Backförvärvet Andreas Borgman kunde fint placera in ett skott i ”Honkens” vänstra kryss sedan passningsgeniet Pär Arlbrandt delikat serverat Borgman i slottet. 1-0 med 27 sekunder kvar och HV71 skulle vinna det psykologiska övertaget över KHK inför den tredje perioden.

Karlskrona hade fortsatta problem med att skapa målskyttet framåt och viktiga spelare som Alexander Bergström och Mattias Guter var anonyma vilket gjorde det svårt för KHK att skapa farliga chanser framåt. Nästa mål skulle dock göras av HV71 sedan Kevin Stenlunds skott letat sig in mellan armen på Holmqvist i Karlskronamålet, en puck som den rutinerade målvakten borde tagit. Efter utökningen gick luften ur Karlskrona helt och trots försök med utplockad målvakt kunde HV71 med säkerhet stänga matchen och därmed plocka sin tionde vinst efter full tid i årets upplaga av SHL. Därmed håller HV71 och Fredrik Pettersson-Wentzel sin första nolla den här säsongen.

HV71 – Karlskrona HK 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
1-0 (39:33) Andreas Borgman (Pär Arlbrandt)
2-0 (45:46) Kevin Stenlund (Christoffer Törngren, Christoffer Persson)
Skott: 33-10
Tekningar: 29-17
Utvisningar HV71: 0x2 KHK: 2×2
Domare: Tobias Björk, Linus Öhlund
Linjemän: Tobias Haster, Henrik Pihlblad