KARJALA CUP: Bakslaget för Tjeckien – kan inte ta inhemska spelare

Tjeckien har drabbats av ett rejält bakslag inför Karjala Cup i nästa vecka. Den inhemska ligan är satt på paus på grund av coronasituationen i landet. Därför kommer inga spelare från den inhemska ligan att delta.

Den tjeckiska ligan är satt på paus, vilket sätter käppar i hjulet för Filip Pešán, förbundskapten i Tjeckien, som nu enbart kommer att ta ut spelare från andra ligor i Europa och juniorer. Det är den tjeckiska hockeysajten Hokej.cz som rapporterar om problemen för landslaget.

På torsdag kommer Pešán att presentera laget som ska spela i Karjala Cup och det kommer inte att bli det lag han tänkt ta ut.

– Jag har inte några alternativ, Extraliga har inte spelat på tre veckor. Därför är det redan klart att vi inte kan ta spelare från den ligan, säger Filip Pešán till Hokej.cz.

Kan ta med juniorer

Pešán reagerar starkt på att Ryssland kommer med sitt J20-lag och öppnar upp för att ta med minst fem juniorer. Framörallt om arrangören av Euro Hockey Tour godkänner det ryska laget.

– Vårt JVM-lag har tyvärr inga internationella matcher fram till Junior-VM i Kanda, därför kan jag ta ut minst en femma, säger han.

De tre tjecker som spelar i SHL, Vojtech Mozik, back i Färjestad, Jan Ordos, forward i Oskarshamn och Radek Muzik, forward i Luleå, kan mycket väl tas i ut landslaget. Det är dock ingen optimal lösning enligt förbundskaptenen.

Tjeckien inleder Karjala Cup med match mot Tre Kronor.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN