Kan Växjö rubba Skellefteå i finalen?

Det är dags för svensk hockeys höjdpunkt för året – FINALEN 2015! Uppstickaren Växjö ställs mot svensk hockeys gigant de senaste åren Skellefteå. Hur går det? Varför går det så? Det ska vi försöka reda ut.

Skellefteå är i sin femte raka final, det sitter i väggarna i Skellefteå Kraft Arena, i Skellefteås omklädningsrum och det måste tas med i beräkningen. Det talar naturligtvis för Skellefteå.

Skellefteå har bytt många spelare och trots det vinner de SHL överlägset. Det såg ut att vara en akilleshäl för västerbottningarna, men har blivit ett segervapen. De nya spelarna är välscoutade, hungriga och har inte vunnit ihjäl sig. Det är också en faktor som talar till Skellefteås fördel.

Efter två finalförluster och på det två finalsegrar på de senaste fyra åren är publiken i Skellefteå mätta och kräsna medgångare. Det krävs semifinal för att fylla arenan, hur reagerar de på ett underläge? Många hyllar Skellefteås publik, men de har aldrig satts på prov de senaste tre åren. Här är Skellefteås stora akilleshäl på hemmaplan.

Växjö vet inte hur det känns att förlora en finalserie, men har spelare som varit med om både och. Rutinen talar för Växjö.

Trånga, täta Vida Arena har kritiserats för att publiken inte varit tillräckligt aktiva och högljudda. Nu har anspänningen släppt och Växjö har allt att vinna och inget att förlora. Det är en faktor som talar för Växjö.

Det är jämt i målvaktsmatchen, båda har vunnit SM-guld tidigare. Ser man till insläppta mål har Växjös Christopher Nihlstorp greppet med 1.73 insläppta mål per match, att jämföras med Markus Svensson med 1.87 insläppta mål per match. Rent procentuellt är de sjukt jämna med Nihlstorp på 92.33 i räddningsprocent mot Svenssons 92.31 i räddningsprocent.

Vilka vinner då?
Sedan upptakten har jag sagt att Växjö vinner guld, däremot trodde jag då att Linköping skulle stå som motståndare. Håller fast vid mitt tips om att Växjö vinner.

Tips (match 1): 3-4, efter förlängning

Tips (serien): Växjö vinner med 4-2 i matcher.

[yop_poll id=”35″]

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN