Kampen om andraplatsen kan avgöras

Nu kan kampen om den åtråvärda andraplatsen avgöras när Växjö tar emot Frölunda i en sexpoängsmatch. Bortalaget har chansen att i stort sett avgöra kampen om andraplatsen.

Räkna med en tät match då inget lag har vunnit med mer än ett mål den här säsongen, två matcher har gått till övertid/straffar och båda dessa har Frölunda vunnit, de övriga två har lagen vunnit varsin match.

Växjö
Växjö har en smått hysterisk form och krossade krislaget HV71 i den senaste omgången med hela 6-0. Nu har smålänningarna åtta raka matcher med poäng och sju av dem är segrar. Nu väntar toppmotståndarna Frölunda hemma i Vida Arena och en seger är nödvändig för att man ska kunna komma tvåa i SHL.

Nu måste Växjö ta klivet upp på nio raka matcher med poäng för att vara med i racet.

Frågan: Lyckas Växjö ge sig in i kampen om andraplatsen?

Frölunda
Förra veckan tappade Frölunda endast två poäng och det var i hemmamatchen mot Djurgården. Nu väntar topplaget Växjö och nu vill man vara riktigt på tå och helst säkra andraplatsen i serien.

Nu vill göteborgarna dessutom hitta den riktiga slutspelsformen.

– Det är när det börjar närma sig slutet på säsongen som vi vill spela vår bästa hockey. Resultatet är inte lika viktigt men vi vet också att om prestationen är bra nog så kommer poängen. Vi har en väldigt bra vecka bakom oss, vi känner oss i form och är bra tränade. Laget har tagit emot vårt nyförvärv, Ryan Lasch, på ett mycket bra sätt och vi vet att vi är jobbiga att möta för alla lag, säger tränaren Roger Rönnberg till Frölundas hemsida.

Rönnberg har heller inga bekymmer att välja vem som ska stå i mål, det verkar inte spela någon roll just nu.

– Det känns som att det har klivit upp en nivå till och båda vill naturligtvis stå så mycket som möjligt när det börjar dra ihop sig. Lasse gjorde det väldigt bra tidigare i förra veckan och Linus fick verkligen jobba för sin nolla mot Brynäs. Båda två har gjort ett mycket bra jobb tillsammans med Kristoffer Martin och vi är fulla av tillförsikt när det gäller vår sista utpost, säger han.

Frågan: Blir det Frölunda som stoppar Växjös svit?

Tips: 5-3

24hBet: 1. 2,14 – X. 3,75 – 2. 3,05

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN