KAFFE BESEGRAS AV KAKA: När ”Cluben” tog tredje raka

Ett enda mål räckte när Linköping tog sin tredje raka seger i SHL. Denna gång var det Färjestads tur att överraskas. Detta var Karlstad-lagets fjärde raka förlust i SHL.

Det råder inga som helst tvivel på att ”Cluben” från Linköping haft stora problem denna säsong. Bottenplacerade hela säsongen så här långt. Nu tog de sin tredje raka seger och kan kanske lämna bottenträsket temporärt i alla fall.

Linköping tog sin blott nionde seger denna säsong när Färjestad besegrades med matchens enda mål under lördagen. Adam Helewka hittade rätt efter 1:27 in i den andra perioden. Det var kanadensarens fjärde mål denna säsong. Målvakten Jonas Gustavsson höll säsongens första nolla och säger till LHC:s hemsida: -Det är alltid roligt att hålla nollan, men det viktigaste är att vinna. Samtidigt gjorde hemvändaren Jonas Junland comeback i LHC tröjan och fick ta kaptensbindeln direkt. Han hann enligt Sportbladet bara hem och byta kläder innan det var dags för premiärmatchen.

HV71 studsade tillbaka

Nu mer vet HV71 hur det känns att vinna på 20-talet. Detta efter att ha besegrat Rögle i Ängelholm med 4-1. Den stora snackisen från den matchen var Joakim Anderssons matchstraff i mitten av den andra perioden. Vissa antyder att det inte är utvisning alls, medan andra, till exempel Cmores expert Sanny Lindström är av en annan åsikt. -SHL behöver se över icingregeln så dessa situationer inte uppstår säger han i sändningen.

För Leksand närmar sig kvalspelet med stormsteg efter Linköpings uppvaknande. För Dalmasarna går det extremt tungt efter att ha blivit totalt överkörda i Växjö. Hemmalaget vann med hela 5-1 och nu är kvalmatcherna nära för Leksand.

Meriterande seger för Oskarshamn

Efter ett mycket sent avgörande i Skellefteå tog Oskarshamn en mycket meriterande seger i Västerbotten. John Dahlström slog till med 37 sekunder kvar av den tredje perioden. Smålänningarna kunde sedan sätta slutresultatet 5-3 i tom kasse. Oskarshamn har nu fem poäng upp till Linköping med en match mindre spelad.