Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN
HV71 spelar ut totalt i derbyt mot Linköping och leder efter halva matchen med 4-0. Det finns i nuläget ingenting som talar för LHC. 

Efter två perioder leder Jönköpingslaget HV71 mot ärkerivalen Linköping med hela fem mål mot noll. Detta efter att ha vunnit den andra perioden med 3-0. Joakim Andersson har stått för två mål. Nils Andersson, Johannes Kinnvall och Juuso Ikonen för ett varsitt.

Just nu är det total dominans för HV71. Inte ens ett straffslag för Linköping fick de att komma in i matchen. Till denna match valde Stephan Lundh att kasta om i power play kedjorna. Detta har lyckats väldigt bra. Tre power play – tre mål.

Hundraprocentigt power play

Jönköpingslaget HV71 har haft stora problem att göra mål i power play i säsongens SHL. I dagens möte med rivalen Linköping är man hundraprocentiga. På tre power play har det blivit tre mål.

  • Fem mot fem ser det ändå rätt okej ut. Men vi spelar dumdristigt och släpper in för enkla må. Vi måste visa nu i sista perioden att vi inte viker ner oss, sa Eddie Larsson i Linköping i paus. Desto positivare var det hos Jönköpingslägret och Johannes Kinnvall i pausen mellan andra och tredje perioden. -Vi skjuter mycket och det lönar sig, säger Kinnvall till cmore i paus.

Grabbarna vet vad som krävs

Tränare Bert Robertsson i Linköping säger inför den tredje perioden att de tar väldigt dumma utvisningar. Robertsson är även inne på att de hade ett bra tryck innan HV71 tog sin Timeout. Men på frågan om de varit någon hårtork i paus svarar han: – Nej, jag tycker inte det behövs. Grabbarna vet vad som krävs.

Matchen pågår just nu och efter två spelade perioder leder HV71 med 5-0.

 

Kommentarer

Kommentarer