JUST NU: HV-ikonen hyllas i Kinnarps Arena

Esa Keskinen är en av de största HV-stjärnorna genom tiderna. Nu ska han hyllas i Kinnarps Arena. Dessutom så kommer det bli Esa Keskinens första match att beskåda från läktaren. Ikonen har nämligen aldrig sett en HV-match live tidigare.

Esa Keskinen spelade sin sista säsong i HV71 1998-99. Numera bor HV-ikonen i närheten av Tammerfors i Finland. Under fredagen så landade han tillsammans med sin familj för att under lördagens match mot Brynäs bli hyllad med ”Esa Keskinen Night”.

—Det känns verkligen jättebra att vara här, säger Esa Keskinen, som ser fram emot hyllningarna i samband med HV71:s match mot Brynäs på lördagen.

—Det här är något som bara händer en gång i livet och det kommer att vara väldigt känslomässigt. Det kommer nog att vara lite svårt när jag kliver ut på isen, med alla känslor som kommer fram, säger han, efter översättning av dottern Ida.

Vill tacka alla

Esa vill vara noga med att inte glömma bort att tacka någon som varit med och stöttat honom under sin aktiva ishockeykarriär.

-Utan dem skulle inte en sådan här dag vara möjlig. Och så vill jag tacka Denny Eriksson (tidigare klubbchef i HV71), som säkert kommer att titta från himlen, säger han.

Saknar hockeyn

Keskinen avslutade sin karriär år 2000 i TPS. Och det var en tuff tid när ikonen la skridskorna på hyllan.

– Jag saknar att spela hockey, saknar själva spelet och alla lagkamrater. När jag slutade spela kände jag mig ganska ensam. Jag hade så många människor runt mig hela tiden, spelade och var ute och reste och så blev det plötsligt ensamt, säger Esa Keskinen, som dessutom har haft problem med hälsan.

HV-ikonen drabbades av tarmsjukdomen ulcerös kolit. Vägen till ett bättre liv blev, enligt Keskinen själv, Karis Barrträdsextraktdryck.

Nu hyllas han inför ett mer än fullsatt Kinnarps Arena.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN