Jultema i Malmöbåset när Redhawks besegrade Luleå

Tabellfemman mot serieledaren. Det var förutsättningarna inför kvällens match mellan Malmö och Luleå som lockade 6488 åskådare till Malmö Arena denna fredagskväll strax innan jul.

Ikväll spelades den sista omgången innan jul och i Malmö Arena tog hemmalaget emot serieledaren Luleå Hockey. Femteplacerade Malmö kom till kvällens match efter en 3-1-förlust mot Växjö i torsdags. Gästerna däremot kom med tre poäng i bagaget. Laget från Norrbotten tog en klar seger med 5-2 mot Mora, vilket gjorde att man reste till Malmö som serieledare.

Hemmalaget bäst i inledningen

Den första perioden vann av Malmö. Både spelmässigt och resultatmässigt, även om Luleå hade målchanser. Matchens första mål kom efter ett skott från blålinjen av Martin Janolhs som Luleåmålvakten Joel Lassinantti hade svårt att hålla. Med lite tur lyckades Christoffer Forsberg, som bröt in mot målburen, få pucken på sig och till hemmapublikens stora lycka gled pucken över mållinjen.

Tio minuter in i perioden fick Malmö ett jätteläge när Christoffer Forsberg hittade en fri Marcus Sylvegård i slottet, men Lassinantti gled fint över och räddade.

Att Frederik Storm är duktig på att bryta in mot mål är ingen nyhet, och även ikväll fick vi se den danska forwarden bjuda på hockeygodis när han fint åkte in mot mål och tryckte in 2-0 för hemmalaget.

Tre skott – ett mål

Det var gästerna som inledde andra perioden bäst. Efter två och en halv minut avlossade Erik Gustafsson ett skott som gick i målramen. Laget från Norrbotten fick även två raka powerplay och trots flertalet fina målchanser ville inte pucken leta sig in i mål. Skottstatistiken i mittenperioden blev 3-15. Trots det gjorde Malmö ett mål. Luleå noll.

Istället var det Malmö som gjorde mål. Backen Niklas Arell, som var tillbaka i matchspel i torsdags efter lång skadefrånvaro, såg till att utöka hemmalagets ledning när han sköt in 3-0 mellan Lassinanttis benskydd.

Hemmalaget kontrollerade tredje perioden

Inför den tredje perioden valde Luleå att byta målvakt och in kom Niklas Rubin. I tredje perioden tog Malmö tillbaka kommandot i matchen och Luleå var aldrig nära att få till en vändning.

Skånelagets fjärde mål för kvällen gjordes av Kim Rosdahl som styrde in ett skott från Jens Olsson. Rosdahls mål blev matchens sista, och det innebar att Malmö tog revansch från den senaste matchen mellan lagen som slutade 3-1 till Luleå. Nu väntar fem dagars uppehåll från matchspel för lagen. Malmös nästa match är mot Linköping på hemmais. För Luleå väntar match mot Frölunda i Göteborg.

Jultema i Malmöbåset

Dagen till ära var Malmötränarna, Peter Andersson, Marin Filander och Jesper Mattsson, klädda i kostymer med jultema. Om kostymerna var snygga eller inte låter undertecknad vara osagt, men publiken i Malmö Arena verkade uppskatta kostymerna i alla fall.

Jultema i Malmöbåset när Redhawks besegrade Luleå
Foto: Bildbyrån

Matchfakta

Malmö – Luleå
4-0 (2-0, 1-0, 1-0)
07:22 1-0 Christoffer Forsberg (Martin Janolhs, Johan Olofsson)
10:56 2-0 Frederik Storm (Lars Bryggman, Fredrik Händemark)
36:27 3-0 Niklas Arell (Carl Persson, Tobias Ekberg)
52:16 4-0 Kim Rosdahl (Jens Olsson)

Skott: 23-30 (10-6, 3-15, 10-9)
Utvisningsminuter: 4-6 (0-2, 4-0, 0-4)
Publiksiffra: 6488, Malmö Arena
Domare: Patrik Sjöberg och Morgan Johansson
Linjemän: Anders Jansson och Ludvig Lundgren

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN