Jörgen Lindgren: ”Jag förstår inte hur vi har lurat någon”

0
1443
Foto: Bildbyrån

Tidigare idag gick profilen, Conny Strömberg, ut öppet och kritiserade SHL:s VD, Jörgen Lindgren och fördelningen mellan SHL och HockeyAllsvenskan. Nu ger högste chefen för SHL, svar på tal. 
– Jag förstår inte hur vi har lurat någon, jag tycker det är en ganska allvarlig anklagelse, säger han till Hockeybladet.

Under eftermiddagen kritiserade den tidigare Västerviksspelaren, Conny Strömberg, SHL och dess VD, Jörgen Lindgren, hårt och menade att fördelningen mellan SHL och HockeyAllsvenskan är under all kritik. Nu ger Jörgen Lindgren svar på tal och efter att ha läst Connys anklagelse och förstår han inte riktigt vad han menar.
– Jag förstår inte hur vi har lurat någon, jag tycker det är en ganska allvarlig anklagelse om jag ska vara helt ärlig. Det är ju upp till klubbarna att anställa vilka spelare man vill, och till vilken nivå man vill. Det lägger vi oss inte i på något sätt. Vi har skapat förutsättningarna för våra klubbar i SHL och HockeyAllsvenskan har skapat förutsättningar för sina klubbar att anställa spelare. Vi ser ju att det anställs spelare, men att vi skulle vara i skuld till att han inte får jobb, det har jag svårt att se.

Han förklarar också att det inte finns någon så kallad fördelning ligorna emellan.
– Vi har till uppdrag från vår ägare att förhandla fram diverse olika avtal och vi förhandlar för vår skull och HockeyAllsvenskan förhandlar för sin skull. Sen är det ju en kommersiell part som väljer att fördela rättigheter efter hur man betalar.

”Det är ju en fri arbetsmarknad”

Tidigare idag sade passningsgeniet, Conny Strömberg, att han hade svårt att hitta jobb på grund att det inte finns några pengar kvar i HockeyAllsvenskan, sedan SHL förhandlat om sina avtal.
– Tyvärr finns ju inga pengar kvar i allsvenskan i princip. Förr kunde klubbarna betala killar som mig, poängspelare och stjärnspelare, bra löner men nu tjänar alla killar i princip lika mycket, sade han till HockeySverige.se. 

Men det är något som Jörgen Lindgren avfärdar…
– Det är ju en fri arbetsmarknad. Klubbarna väljer ju att betala den lön som de anser att spelaren är värd, det finns ju absolut klubbar i HockeyAllsvenskan som kan betala ut lön, det ser vi ju på de spelare som spelar där. Det finns pengar för att betala spelare i SHL, så jag förstår inte riktigt hur jag har lurat någon. Vi har gjort vårt uppdrag, säger han.

”Det kan vi ju återigen bevisa att den inte är”

Länge har diskussionen kring hur ligan är stängd eller inte, pågått. Lindgren förstår inte vad man menar med tanke på de senaste årens sportsliga resultat.
– Det kan vi ju återigen bevisa att den inte är. Ett lag går upp och ett lag åker ur, vi kunde se det i år och förra året. Att den skulle va stängd, det är den ju inte eftersom ett lag går upp och ett åker ur. Så har det varit de senaste åren, säger han.

Går det inte att göra något likt fotbollen med SEF där man har olika slags fördelning med pengarna?
– Där är det ju samma organisation för Superettan och Allsvenskan. Så har vi ju inte det i hockeyn, utan vi är två olika organisationer. Och så har det varit och sen om våra ägare får för sig att göra något annat i framtiden, det är ingen som vet det. Men just nu så är ju vårt uppdrag att jobba med våra 14 lag och HockeyAllsvenskan med sina 14 lag.

Man pratar ju väldigt mycket om att säsongen 18/19 får en SHL-klubb lika mycket pengar som hela HockeyAllsvenskan har att fördela ut i rättighetspengar. Hur kommenterar du det?
– Det är ju spekulationer om belopp. Vi har aldrig berättat vilka belopp det är, men det är klart att med de ökningarna inom kommersiella rättigheter vi har fördelas ut till våra klubbar. Vi har varit duktiga och de ägare som köper rättigheter hos oss anser att vi har ett värde, men man måste ju också komma ihåg att de företagen och de partners vi har, oavsett om det är mediarättigheter eller om det är kommersiella partners, så väljer dem att göra en investering för att dem tycker det är värt, säger han och fortsätter:

– Vi sätter ju naturligtvis en prislapp som en kommersiell partner är villig att betala, det gör vi absolut. Det gör ju andra ligor och klubbar också i det fallet.

Börjar du bli trött på den här diskussionen?
– Jag förstår att den finns där, det är ju inte dummare än så. Men den blir ju ganska vriden i den här, det vrids ju emot att vi nånstans fördelar det snett. Det är ingen fördelning, utan det är ett marknadsvärde. Tydligheten man måste se är att vi också har ett ansvar. Vi investerar ju i ungdomsutveckling i båda våra klubbar men också i utbildningssyfte av diverse olika saker, säger han och avslutar.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

1 × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.