Johan Stark lämnar sin tjänst i Brynäs

Tidigare idag meddelade Brynäs att klubbdirektören Johan Stark lämnar sitt uppdrag. Detta då ett erbjudande som generalsekreterare för Svenska Basketförbundet dykt upp. Stark kommer byta tjänst i Februari nästa år.
Att få den här möjligheten är otroligt stort för mig, säger Johan Stark till klubbens hemsida.

Nu är det klart att Johan Stark lämnar sin tjänst som klubbdirektör för Brynäs IF. Han lämnar klubben för jobb som generalsekreterare för Svenska Basketförbundet. Det är blandade känslor meddelar Stark.

Ja det är med blandade känslor jag nu valt att lämna mitt uppdrag inom Brynäs IF. Det har varit fantastiska år men nu väljer jag att gå vidare till ett nytt uppdrag som generalsekreterare för Svenska Basketförbundet. Jag kommer att finnas kvar fram till februari 2018 och kommer till dess att arbeta tillsammans med föreningens styrelse och ledningsgrupp för att lämna mitt uppdrag på bästa sätt, säger Johan Stark till klubbens hemsida.

Stark kom till Brynäs 2015 och har sedan dess fokuserat på Brynäs IFs lönsamhet och organisations- och verksamhetsutveckling. Han har under alla åren jobbat nära ledningsgruppen och kommer sakna hela föreningen.

Det jag tar med mig mest från tiden i Brynäs är det enorma engagemang som finns i och runt föreningen. Både i med och motgång. Brynäs engagerar! Mitt bästa minne är definitivt förra säsongens SHL-slutspel. Främst den sjunde avgörande semifinalen i Göteborg. Sen såklart alla fina kollegor, ledare, spelare och partners som jag haft förmånen att få lära känna, säger Stark.

”Jag har varit aktiv inom basket i hela mitt liv”

Johan Stark som lämnar Brynäs i februari nästa år säger att det här är ett enormt stort steg för honom att ta i sitt liv.

Att få den här möjligheten är otroligt stort för mig. Jag har varit aktiv inom basketen i hela mitt liv, både som spelare och i organisationer. Att få vara delaktig i att driva svensk basket framåt känns verkligen spännande, berättar han.

Styrelseordförande i Brynäs, Jürgen Lorenz är väldigt nöjd med det som Johan Stark bidragit med de senaste åren.

Vi är mycket nöjda med det arbete Johan har gjort för Brynäs IF. Under de här åren har fokus varit just på lönsamhet och utveckling av verksamheten och organisationen. Det arbetet har Johan styrt på ett mycket bra sätt och nu är vi redo att ta nästa steg med den som ska efterträda Johan i rollen som klubbdirektör. Vi från styrelsen är eniga med ledningen i föreningen om att verksamheten ska fortsätt på utstakad väg och vi ska fortsätta arbeta varje dag för att skapa vinnare på och vid sidan av isen, säger Lorenz.

De meddelar sedan på hemsidan att en rekrytering av ny klubbdirektör kommer inledas inom kort.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN