Johan Porsberger om karriärslyftet i Leksand: ”Bra att komma hemifrån”

Under förra säsongen anslöt Johan Porsberger till Leksand under den pågående Hockeyallsvenskan. Ett drygt år senare är han en av nyckelspelarna i Leksands SHL-lag.
– Jag ska producera framåt i Leksand, det är min roll här, säger Johan Porsberger till Hockeybladet.nu.

I början på november förra året låg Leksand pyrt till i Hockeyallsvenskan och hela Dalarna skrek desperat efter förstärkning. Samtidigt med Leksands kräftgång hade Asplövens dåvarande forward Johan Porsberger det tungt efter att han försovit sig. Det bästa för båda parterna då var att Johan och Asplöven skulle gå skilda vägar, vilket till slut gjorde att Leksands och Johans vägar korsades. Idag är han en av de viktigaste spelarna för leksingarna.

”Behövde komma hemifrån”

Den högerfattade forwarden hade haft en tyngre inledning på seriestarten i Asplöven. Forwarden som själv beskriver sig som en spelare med sina främsta egenskaper i anfallszon hade bara mäktat med två mål på 18 matcher. När han sedan försov sig, inte bara en gång, utan två, bestämde han sig för att lämna för krislaget Leksand.

– Jag behövde komma hemifrån och lära mig att ta hand om mig själv lite. Det betydde egentligen allt för mig att få komma hit, och det speglar av sig på isen nu.

I Leksand har den högerskjutande forwarden fått fart på sitt spel och ligger två i lagets interna poängliga. Johan får offensiva minuter av tränaren Perra Johnsson och har tackat för förtroendet genom att skjuta sju mål. 23-åringen har även utvecklat sitt spel utan puck, vilket han själv är väldigt nöjd med.

– Jag får ett stort förtroende här av min tränare som är väldigt lätt att prata med även utanför isen. I Leksand har jag också fått en mer offensiv roll gämfört med den i Asplöven.

Vad har du utvecklat mest i Leksand?
– Jag har blivit mycket bättre i spelet utan puck. Jag har alltid varit en spelare som gillar att ha pucken och spela offensivt. Men även helheten kring mitt spel har gått i rätt riktning, nu ska vi fortsätta vinna matcher och tro på det vi gör.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN