Joakim Nygård efter genombrottet: ”Det sitter lite i huvudet”

Joakim Nygård har den här säsongen exploderat rejält efter förra säsongens lilla genombrott. Nu är han bara fem mål ifrån sitt personbästa i SHL.

– Jag har tränat hårt och det sitter väl lite i huvudet, ramlar det in lite mål brukar det oftast lossna, säger Joakim Nygård till Hockeybladet.nu.

När den snabbskrinnande Joakim Nygård spelade J20 hockey med Färjestad var han en poänggaranti i varje batalj. När han sedan säsongen 2012-2013 fick chansen i A-laget kom också trollen i målskyttet med på köpet.

I år har det blivit ändring på det och Joakim Nygård har blivit en effektiv spelare även på SHL-nivå också. Tack vare sin höga fart har han alltid skapat mängder med lägen, fast utan att lyckats utnyttja dem.

– Jag har tränat skott och avslut, det har jag gjort i princip hela tiden. Det sitter väl lite i huvudet också, just målskyttet har funkat bra.

”Vill få igång andra också”

Trots sin fina inledning på säsongen är stockholmaren fortfarande ödmjuk inför uppgiften som väntar, han passar även på att prata gott om en annan lagkamrat som fått ett lyft under säsongen. Under säsongen har de även spelat tillsammans och kompleterat varandras styrkor bra. De sista matcherna har de dock särats då Leif Carlsson, enligt Joakim själv vill få igång andra också.

– Jag och Johan Ryno hittar varandra bra och vi spelade ihop förra året, vi är även bra kompisar utanför. Han är en smart spelare och hittar mig, och jag är bra på att hitta ytor, så det känns som jag får pucken i rätt lägen.

”Landslaget är ingen målsättning”

Förra säsongen fick 23-åringen även vara med och testa på det internationella spelet med Tre Kronor för andra säsongen i rad. På den stora scenen har det dock bara blivit en ynka assist på sex matcher. Men just landslaget är inget som Färjestads nyckelspelare går runt och tänker på under säsongen.

– Landslaget är inget jag går runt ock tänker på eller har som målsättning. Det är mer en bonus ifall jag skulle lyckas komma med.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN