JAKTEN: Nu är det SM-Guld som gäller

Jag fick en pratstund med Växjöbacken Daniel Rahimi innan och efter den tunga förlusten i gårdagens CHL-Final. Där berättade han om framtiden med Växjö Lakers, sina personliga mål och jakten på SM-Guld och karriärens första titel. 

Några timmar innan nedsläpp i VIDA Arena så slår jag en signal till Daniel Rahimi. Han svarar. Och det tar inte många minuter innan jag inser att bilden om hockeyspelaren som så många kan reta ihjäl sig på går isär med människan Daniel Rahimi. Han syns, han tar plats och han kryper under skinnet på spelare och ibland även publik. Faktum är att det är en av de trevligaste spelarintervjuer jag gjort.

Jakten på första titeln

Daniel Rahimi anslöt inför säsongen till Växjö från HC Davos. En av anledningarna var att få vinna titlar. För även om han har representerat klubbar i AHL, NLA, SHL och även spelat i Tre Kronor. Så är faktumet det att Daniel aldrig vunnit en titel i sin karriär. Men det är ingenting som stört Växjöbacken.

-Jag känner inte någon extra press för att jag inte vunnit någonting. Det är klart att det är roligt att vinna och något man helst vill. Men jag går in med en positiv inställning till CHL-finalen och det känns ganska kravlöst. Antingen vinner man eller så förlorar man. Så lät det igår innan nedsläpp.

Blickar framåt

Växjö förlorade matchen mot JYP med 0-2 och Rahimis jakt på första titeln fortsätter. Även om det såklart var en besviken spelare jag mötte i korridoren efter matchen så väljer han att blicka framåt och ta med sig förlusten in i kommande SM-slutspel.

-Det är klart att jag är besviken. Men vi förlorar mot ett bättre lag. Vi öppnade starkt i första och sen hade vi även ett läge i fem mot tre men sätter inte dit pucken. JYP var mer effektiva på hela banan och dom var värda segern.

Det omdiskuterade bortdömda målet hur ser du på det?

-Domarna idag har så mycket utrustning och teknik. Samtidigt har dom en regelbok som jag tror och hoppas dom följer. Det är klart att det målet blev väldigt tungt för oss. Men det var inte där vi förlorade matchen. Vi förlorade på flera andra punkter matchen igenom. Dom var mer effektiva helt enkelt. Sen kan man inte lägga för mycket energi på exempelvis ett bortdömt mål.

En andra chans

Daniel Rahimis jakt på den första titeln fortsätter och en andra chans har han redan denna säsongen. Växjö leder serien stort och kommer vara med att kämpa om guldet fram i vår.

-Vi har under hela säsongen både i CHL och SHL har byggt upp en stark tro på det vi gör och vårt sätt att spela. Men också på varandra. Vi är en grupp som är väl förberedda och vi känner varandra så pass väl och vet att vi kan vinna matcher på olika sätt. Jag tycker att vi denna säsongen har tränat i ett högre tempo och har som ambition att bli bättre varje dag. Det tycker jag har lyst igenom när man ser våra resultat. Sen har vi såklart ett väldigt bra lag med många duktiga spelare på olika positioner.

Förlusten stärker oss på sikt

Att Växjö förlorade CHL-Finalen var såklart inte något man hade räknat med. Men samtidigt gräver man inte ner sig över detta. Utan enligt Rahimi själv så kan det till och med stärka gruppen att ha varit så nära. Detta tar man med sig in i slutspelt där laget kommer strida om SM-Guldet.

-Ja vi förlorade och just nu känns det surt. Men att ha varit så pass nära gör ju att man vet vad man ska göra nästa gång för att gå hela vägen. På sikt så kan det stärka gruppen och man kommer kriga lite extra för att inte hamna i samma situation igen. Nu får jag tillsammans med laget ännu en chans att vinna min första titel.

Snart går Växjö in i slutspel och efter samtalen med Daniel Rahimi så får jag en känsla av att Växjö kommer bli livsfarliga i kampen om SM-Guldet. Och jag hoppas verkligen att både människan och ishockeyspelaren Daniel Rahimi får sin titel. Han är väl värd den och för bra för att vara utan.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN