Smålänningen inför rivalmötet: ”Jag har aldrig gillat HV”

Efter att ha besegrat Djurgården väntar nu HV71 i kvartsfinalen för Färjestad. Hockeybladet har stämt av läget med en av lagets pådrivare Alexander Johansson inför rivalmötet.
– Jag har aldrig gillat HV, säger han till Hockeybladet.

Det var en glad och lättad Alexander Johansson som mötte upp Hockeybladet efter den avgörande åttondelsfinalen mot Djurgården. Tre jämna och heta matcher där Johansson spelade en av huvudrollerna i samtliga och skapade mängder med oreda i Djurgårdens zon. Färjestad lyckades ta tillvara på hemmaplansfördelen och vinna sista matchen med 5–3 i ett kokande Löfbergs Arena.
– Rolig match att spela! Det har varit jämnt hela säsongen mot Djurgården och den här matchserien har inte varit något undantag. Jag tycker det är kul att se att vi hittar ett sätt att vinna. Båda matcherna här i Karlstad kände vi oss fram lite i första perioden, andra är kanon och i tredje hittar vi ett grymt sätt att spela, säger han.

Nytt rivalmöte väntar

Nu väntar ett nytt rivalmöte i kvartsfinalen när HV71 står på tur. Färjestad har en bra månad bakom sig och är ett av slutspelets formstarkaste lag, precis som HV71 själva. Mer jämnhet i spelet, är något som Johansson efterlyser.
– Vi måste hitta vår melodi lite oftare. Bli lite modigare och våga spela på det sättet vi är duktiga på och inte falla in i något annat mönster, som vi har en tendens att göra. Det har varit lite så under hela säsongen. Hade vi bara varit lite jämnare hade vi nog kunnat sluta topp fyra. Såpass hög kapacitet har vi. Senaste 7-8 matcherna tycker jag ändå att vi blivit jämnare.

”Äckligt disciplinerade”

Just jämnheten och tålamodet blir extra viktigt mot ett lag som HV71 med sitt fartfyllda spel och vassa offensiv. Lagen möttes två gånger under de sista tre omgångarna av grundserien och vann varsin av matcherna.
– Det är ett jätteskickligt lag med en av de bästa forwardsuppsättningarna i hela SHL, men det var skönt att vi lyckades slå dem här i Karlstad med 1–0 i slutet av grundserien. Ett litet kvitto på hur vi ska spela mot dem och vad vi måste göra för att få ner deras fart. Vi behöver vara äckligt disciplinerade och ha tålamod. Kan alla ta fram de målbilderna så ska nog detta sluta bra.

Hur står sig era backar gentemot deras forwards, då? Det har sett väldigt tätt ut bakåt under den senaste månaden.
– Jo, men så är det ju. Jag tycker våra backar börjar ta för sig mer. Wikstrand har varit en av våra bästa spelare nu på sistone och Holös har också varit grym. Magnus (Nygren) har varit bra hela säsongen i princip och ”Leo” (Alexander Leandersson) visar en jäkla kyla med pucken, så jag tycker det finns potential där också. Det är absolut en backsida att förlita sig på.

Blir det speciellt för dig som smålänning att möta HV?
– Ja då. Man är ju från Anderstorp i Jönköpings län. Antingen tyckte man om HV eller så tyckte man inte om dem, så…

Var stod du då?
– Jag har aldrig gillat HV. Det ska bli jättekul att möta dem och det kommer bli en folkfest, helt klart.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN