INTERVJU: Målvakten trivs med ansvaret

En stor anledning till att HV71 håller sig över strecket stavas Fredrik Pettersson-Wentzel. Samtidigt som HV71 svajat i serien så har ”PW” börjat hittat lite av sin livs form. Hockeybladet fick en pratstund med honom efter gårdagens match mot Malmö i Kinnarps Arena.

I somras opererade Fredrik Pettersson-Wentzel höften. Och det blev vändningen för PW som hade en relativt tung säsong förra året. Operationen var nödvändig och enligt honom själv är det en stor anledningen till att det går så bra som det gör just nu.

 

-Jag opererade höften i somras det tillsammans med att jag nu äntligen får vara helt frisk. Som jag inte var på stora delar av föregående säsong. Är man frisk som nu så kan jag träna lite mer och hårdare. Samtidigt så kan jag jobba på alla bitar jag behöver och kan förbättra vilket jag gjort. Spelmässigt så känns det för egen del riktigt bra även om resultaten har varit lite blandat.

Förändrad spelplan

Tillsammans med HV71:s målvaktstränare William Rahm så har man kastat om lite i PW:s spelplan under säsongen vilket gjort PW tryggare och får mer tid att läsa av spelet.

-Jag spelar lite längre in i mål än tidigare säsonger. Och litar mer på att jag hinner därifrån det har gjort det lite enklare för mig. Jag får mer tid på mig och läser spelet lite lättare, det är egentligen den biten jag har ändrat rent spelmässigt. Sen är det hårt jobb som ligger bakom allt annat.

Wentzel trivs med ansvaret

HV71:s målvakts situation är intressant, speciellt inför kommande säsong. HV skrev nyss A-lagskontrakt med Åhman. Samtidigt sägs Gunnarsson vända hem till HV71 kommande säsong. Linus Söderström förmodas åka över till New York Islanders organisation där det förmodligen blir spel i AHL. Och sen har vi såklart Wentzel som trivs med nyckelrollen även att han har fått spela mängder med matcher sen november.

 -Jag har sagt det förr också men jag trivs jättebra med att få spela mycket. Men samtidigt så är det såhär också att det inte är optimalt att stå varje match heller. Jag har stått varje match (om man bortser från Karlskrona) sen mitten på november. Då är det svårt att hålla nivån uppe, man blir trött. Men jag ska absolut inte klaga. Jag spelar ju hockey för att få spela. Jag trivs med ansvaret och hoppas fortsätta utveckla mitt spel som jag gjort.

Utgående kontrakt

Fredrik Pettersson-Wentzels spel har såklart dragit blickarna till sig. Han har utgående kontrakt med HV71 och fortsätter han spela som har gör nu lär det inte gapa tomt om erbjudanden till nästa säsong.

-Jag kan egentligen inte uttala mig om det där. Det är min agent som håller i dom bitarna. Men jag kan säga att just nu är ingenting klart. Jag fokuserar på att spela här så får min agent sköta den där biten. Jag vet på ett ungefär vad jag vill. Sen gäller det att få rätt bud. Jag trivs väldigt bra i Jönköping som stad och älskar HV71. Jag har spelat många säsonger i SHL nu och det är klart att jag börjar bli sugen på att åka på ett annat äventyr ibland. Men ingenting är klart och vi får se vilka som vill ha mig så får jag ta ett beslut efter det sen avslutar Fredrik Pettersson-Wentzel.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN