Inför Rögle BK – Malmö Redhawks: ”Vi kan inte leva kvar i det gamla”

Skånederby står på agendan i SHL och det är två lag med sviktande formkurva som möts. Rögle kommer till spel med sex raka förluster och Malmö med tre.

Rögle mot Malmö, ett hett Skånederby väntas ikväll och det brukar alltid betyda intensiva och heta matcher med mycket känslor. Extra krydda i kvällens match är det faktum att antagonisterna kommer upp mot varandra med en formsvacka i bagaget. Vilket av lagen kommer gå ur striden med förnyat självförtroende inför slutspurten i SHL och bryta förlusttrenden?

– Det ska bli jättekul, det är till stor del den matchen som betyder mest under året, säger Christopher Liljewall till Hockeybladet.

Två lag i poängbehov

Malmö har efter en strålande inledning och första halva i SHL börjat svikta i tabellen. Redhawks kämpar under strecket som ger en dirketplats till slutspelet och man har hela sju poäng upp till den åtråvärda sjätteplatsen. Rivalen Rögle har i sin tur brottats med mängder av skador under hela säsongen och resultaten i tabellen har kommit därefter. Anders Eldebrinks lag placerar sig sist i tabellen, sex poäng bakom Leksand. Lagkaptenen Christopher Liljewall ser kvällens match som ett perfekt tillfälle för att vända på steken.

– Det är perfekt för oss att matchen mot Malmö kommer i det läget som vi befinner oss i. Vi ska se matchen som en möjlighet och anta utmaningen inför fulla läktare, det ska bli inspirerande.

”Den matchen som betyder mest”

Dagens omgång mellan rivlalerna blir också den tredje i ordningen denna säsongen. Matcherna hittils har minst sagt blandat och gett. Första matchen spelades den 10 oktober och då höll inget av lagen igen på målproduktionen när Malmö vann med hela 6-7 i Lindab Arena. Även i den andra matchen gick Peter Andersson och hans gäng segrande, men i en betydligt målsnålare match, som slutade 2-1 i Malmö Arena.

Lagkaptenen Christopher Liljewall avslöjar en del av segerreceptet för Hockeybladet när Rögle vill ta revansch.

– Vi måste ha ett bra tålamod och disciplin mot Malmö, men även vara kyliga i de avgörande lägena och hålla oss på banan. Malmö har ett starkt power-play och vi måste se upp med deras offensiv, analyserar lagkaptenen.

Hur pratar man till grabbarna som lagkapten i det här läget som ni befinner er i?
– Vi kan liksom inte leva kvar i det gamla som varit, det är liksom bara att gilla läget. Vi är alla anställda av Rögle BK och vi ska tillsammans gå ut och visa respekt mot varandra och fansen med hårt jobb.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN