Inför Mora-Karlskrona: En riktig ångestmatch

Klockan 19:00 ikväll släpps pucken i JALAS Arena mellan Mora IK och Karlskrona HK. Det är en match som har stor betydelse för dom båda lagens framtida chanser i SHL. Hur kommer matchen sluta?

Mora och Karlskrona ligger i botten av tabellen. Mora har bytt tränare relativt nyligen om man jämför med Karlskrona som sparkade Per Hånberg i februari 2017. Båda besluten om att sparka sina tränare Mattias Karlin och Per Hånberg kom som blixtar från klar himmel. Ove Molin tog över i Karlskrona och en duo i form av Johan Rosén och Daniel Hermansson har tagit över skutan i Mora IK.

Vilket lag går vinnande ur en ångestmatch som denna?

Ikväll står dom alltså på varsin sida mittlinjen och det är mycket som står på spel. Just nu innehar Karlskrona jumboplatsen i serien med 37 inspelade poäng på 41 matcher. Mora har på samma antal matcher lyckats skrapa ihop just 41 poäng. Med det ligger man på samma poäng som Rögle och tre efter Örebro. Ni kan tänka er vilka nerver det måste finnas bland spelare och ledare i respektive lag. Det är inte sista chansen för Karlskrona, men skulle man förlora på ordinarie tid är man helt plötsligt sju poäng bakom Mora. Rögle har dessutom spelat bättre den senaste tiden sedan man tog in bröderna Abbott i organisationen. Frågan är om Karlskrona pallar för trycket ikväll?

Hänger Mora på i jakten på säkrat kontrakt?

Sett till tabelläget så är det just nu Mora som är närmast säker mark av dom två konkurrenterna. Har man tillräcklig kraft att slå Karlskrona ikväll och roffa åt sig alla tre poängen och därmed skaffa sig ett väldigt bra läge inför slutspurten av serien? Vid vinst har man sju poängs marginal ner med tio matcher kvar att spela. Då blir det istället kanske Rögle och Örebro som måste se upp för kvalstrecket som man inte vill hamna på. Speciellt inte med tanke på vilket klirr i kassan nästa säsong kommer inbringa till dom klubbar som kan titulera sig SHL-lag.

Mycket som står på spel

Det går lugnt konstatera att det handlar om mer än bara en ishockeymatch ikväll i Mora. Lagens supportrar lär bita sönder naglarna av nervositet under matchens gång. Vilket lag har bäst form då? Ser vi till dom fem senaste matcherna så har Karlskrona tagit fem poäng, varav tre av dom kom mot just Mora den 20 januari. Mora har också spelat in fem poäng där man tog en dubbel skalp mot Malmö förra helgen. Nu återstår det att se vem som står som vinnare efter kvällens drabbning. Drar Mora ifrån och kommer närmare ingenmansland och säkrat kontrakt? Eller är det Karlskrona som griper det sista halmstrået och närmar sig konkurrenterna ovanför?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN